A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.
Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre száraztészta
  • 10 deka kolbász felkockázva
  • 15 deka főtt gesztenye kissé összevágva
  • 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb csokor snidling összevágva
  • 10 deka mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen reszelt szerecsendió
  • 1 tk. puha vaj
  • 6 deka gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd meg kissé a kolbászkockákat. A felmelegített vajhoz add a gesztenyét és fűszerezd sóval, szerecsendióval, majd ha a tészta megfőtt, add hozzá a kissé megpirított alapanyagokat, a mascarponét, gesztenyemasszát és a snidlinget is. Egy kevés mozzarellával teheted még gazdagabbá. 

Dobd össze a karácsonyi menüt 2 óra alatt! Dobd össze a karácsonyi menüt 2 óra alatt!

Ha mindennek december 24-én délután állsz neki, 2 órán belül akkor is kész lesz a tökéletes, háromfogásos vacsora. Lépésről-lépésre mutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Különleges vacsora fasírt helyett: gesztenyés-vörös áfonyás húsgolyók

Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes egy adag párolt rizzsel, de nagyon finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.

2021. november8., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek