A Red Bull saját fegyverét fordította a Mercedes ellen

GettyImages-1324561093
Az osztrák csapat 19-re lapot mert húzni, és végül mindent vitt. Max Verstappen másfél körrel a futam vége előtt állt az élre, és nyert, míg Sergio Pérez egy alternatív taktikával állhatott a dobogóra. Lewis Hamilton ugyan második lett, ám a német csapatnál korántsem rózsás a helyzet.

Az osztrákok a Mercedes által előszeretettel alkalmazott taktikát alkalmazva nyertek Max Verstappen révén a francia nagydíjon. A hollandot kihozták az élről, hogy a friss gumikon a verseny vége előtt másfél körrel levadássza az élen az abroncsaival küszködő Lewis Hamiltont.

A Red Bull kegyelemdöfését Sergio Pérez vitte be a németeknek, aki az alternatív, egykerékcserés taktikájával Valtteri Bottast taszította le a dobogóról. A Verstappen–Pérez-páros egyértelműen a Mercedes fölé nőtt. Egymás után jönnek a versenyek, kérdés, hogy a Mercedes hogyan fogja tudni kezelni azt, hogy 2013 óta először nem az övé a legjobb technika a rajtrácson.

Bukótér aktuális adásában többek között az alábbi témákat is érintettük:

  • Verstappen hogy tudta elrontani a rajt utáni első kanyart?
  • A Red Bullnak hogy sikerült a kerékcserék után ismét Hamilton elé kerülni?
  • Bátor volt a Red Bull, másfél körön múlt a győzelem, de végül bejött a kockáztatás.
  • Óriási gondban a Mercedes. Hamilton és Bottas is kikelt a rádión a csapatra.
  • Hogyan tud megbirkózni a Mercedes a számára eddig ismeretlen felállással, nevezetesen, hogy erősebb riválissal kell csatáznia?

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.

(Borítókép: Max Verstappen 2021. június 20-án. Fotó: Clive Rose / Getty Images)