Az erdélyi lány, aki néhány év alatt gyűjtött milliós rajongótábort

Van ez az erdélyi lány, Karola. Kétség nem férhet hozzá, hogy korunk gyermeke. Abból a szempontból mindenképpen, hogy pontosan tudja, hogy sikert, kiváltképp akkor, ha a popszakmáról van szó, csak úgy érhetsz el, ha nem elégszel meg azzal a jelszóval: a zene mindenek felett.

Az erdélyi lány, aki néhány év alatt gyűjtött milliós rajongótábort

Merthogy dúdolgathatsz kedvesen, énekelhetsz átéléssel, de a zeneiparban néhány éves jelenléttel az áttörést csak kevesen érik el csupán azzal, ami a torokból kijön. Lehet angyali a hangod, de ha nem azonnal éteri, akkor másféle angyali eszközökhöz kell nyúlni.

Például úgy, hogy egy dal klipjében a kamera legalább annyi makrót mutat az előadóból, amennyi elegendő ahhoz, hogy a látvány jobban tapadjon, mint a dallam. A vizuális kémiai kötés erejét amúgy mindjárt a kovalens szócikk után jegyzik az operatőr-tanfolyamok kézikönyvei, amivel persze nincs is gond. Elgondolkozni pedig csak azon érdemes, hogy a zenében mi is a fontosabb: amit látunk, vagy az, amit hallunk. És most tegye fel a kezét az, aki még soha nem nézett zenét csak azért, hogy lássa, ki is énekel…

Essemm-mel például – merthogy manapság trendi furán írni a neveket, de a popszakma már csak ilyen, és ezt éppen Boros Tamás ne tudná – énekelt egy dalt Karolával, és A világ elől című dal szaknyelven szólva már 15 millió fölött jár, és dalszövegében olyan gondolatok vannak, mint például

Milliókat ér a perc, amit szánsz rám

Ez a várakozás többet ér minden vártnál

Tárgynál, mindenki értené, ha látná

Az életünk nem csak egy fotó

Egy végtelen tenger, amíg másoké csak egy folyó

Mint a fegyver, a golyó 

Királynő nélkül nincsen uralkodó

De ebből is látszik, hogy a siker mérője tényleg az, hogy milliók és tényleg még több milliók bólintsanak egy ritmusra, és ami trendi, de tényleg az, arra a dalra úgy forduljanak a tekintetek, ahogyan egykor az emberek tették arccal a vasút felé. 

Karoláról annyit még mindenképpen tudni kell, hogy a múlt héten kijött dala a lemezlovas Metzker Vikivel készült, amire nagyon büszke, hiszen Vikire szakmailag felnéz, Miskovits Marci műsorvezetővel pedig ma jött ki legújabb közös dala:

 A Stenk-videóból kiderül az is, hogy Karolát már érte támadás, és nem az interneten, valamint megtudhatjuk azt is, 

  • mi az, amit egy fiatal énekes ma már nem gondol trendinek,
  • manapság egy énekesnek kell-e tudnia kottát olvasni,
  • gond-e, ha nem játszik semmilyen hangszeren, fontosak-e az énekórák,
  • milyen jó, ha száguld egy dallam az énekes fejében, de azért jó, ha vannak vásárolható zenei alapok,
  • a szerelem, főleg ha csalódás, a legjobb múzsa,
  • nem baj, ha néha van egy banán a ruhádban,
  • Karola nem szereti, hogyha úgy néznek rá, mint egy darab húsra,
  • nem baj az, ha néha egy lány is gyönyörködik a lányokban.

Klikk a lejátszóra, és máris kiderül, hogy Karola igazából mire vágyik!