Mark Bryan hibrid stílusával felrobbantotta az Instagramot

Mark Bryan 61 éves robotikamérnök éppen a saját 1967-es Porsche 911-ét építi. Szabadidejében fociedző egy német kisvárosban. Három gyermek, négy unoka és házasélet mellett van ideje a Vogue és Interview magazinok címlapján szerepelni. Rihanna is követi Instagram-profilját, ahol kedvenc tűsarkúi és szoknyái vannak főszerepben. Kedvenc ruháit a napi közlekedés és irodai élet forgatagában követhetjük rajta nyomon. Itt, Budapesten forgatott vele stábunk.

Jean Paul Gaultier 1985-ben adott először férfire szoknyát a kifutón, és azóta ezt még sokszor megtette. Az utóbbi évtizedek uniszex trendjei sem jelentenek már meglepetést a hétköznapi viseletben.

Emellett a crossdressing is régóta általános jelenség a divatban. Én is voltam drag queen Madridban 

– mondja Lakatos Márk.

Mégis, amit Mark Bryan 61 éves robotikamérnök képein látunk, zavarba ejtő. Ennek akart utánajárni Lakatos Márk – az InStyle art directora –, amikor budapesti fotózásra hívta a texasi származású férfit.

Mark Bryan egy német kisvárosban él feleségével, három gyermeke már felnőtt. Négy unoka boldog nagyapjaként a mindennapi irodai munka mellett szabadidejében fociedző, és heti négyszer jár edzőterembe.

Mégsem az előzőek miatt robbant be pár hónapja az Instagram-profilja, amelyet Rihanna mellett további félmillió rajongó követ. Mark a Vogue és az Interview magazinok címlapján szerepel, ahol megmutatja kedvenc tűsarkúit és szoknyáit a napi közlekedés és az irodai élet forgatagában.

Egyetlen férfit sem próbálok rávenni, hogy szoknyát hordjon. Csak arra, hogy érezze magát kényelmesen abban, amit hordani szeretne. Ha éppen szoknyát akar, akkor tegye azt! Ugyanígy a nőknél: hordják azt, amit szeretnének, akár férfiruhát is.

Mark Bryan hibrid stílusával felrobbantotta az Instagarmot

„Az öltözetem nem változtat semmit azon, hogy ki vagyok. A családom tudja, hogy ugyanaz az apa, ugyanaz a férj vagyok. A barátaimnak, kollégáimnak ugyanaz a mérnök. A ruhám nem változtat a személyiségemen” – mondja Mark.

Hogy valaki a köldökénél kettévágja magát – mint egy magyar kártyalap –, és egyszerre ő a bubi és a dáma, egészen zavarba ejtő. Mert itt nem összemossuk a nemeket, hanem a női és a férfi sztereotíp öltözködést kontrasztba állítjuk, amiből valami nagyon izgalmas jön létre

– mondja Lakatos Márk.

Márk mesélt arról is, hogy nagyon irigyli a 61 éves férfit, mert a modellnek 41-es lába van. Ha neki lenne az, azt mondja, soha nem látnánk másban, csak magas sarkú cipőben.

Megtudtuk, hogy a hotel visszamondta az eredeti helyszínfoglalást, amikor megtudták, ki lenne a vendég és mi a témája a fotózásnak. Ezt Lakatos Márk azzal magyarázza, hogy míg a nők felvehetnek nadrágot, addig a férfiak szoknyaviselése máig tabunak számít.

Amikor valaki átlépi ezeket a nagyon kategorikus nemi határokat az öltözködésben, akkor egyből mindenki arra gondol, hogy az illető nemi hovatartozása alternatív. De hát miért ne viselhetne szoknyát egy hetero férfi? És miért gondoljuk azt, ha egy férfi felvesz egy szoknyát egyből homoszexuálissá válik? 

– teszi fel a kérdést Lakatos Márk. 

Kattintson fent a videóra, mert sok érdekes dolog derül még ki az InStyle budapesti fotózásáról:

  • Hogyan inspirálta Meghan Markle karaktere Mark Bryan hibrid stílusát?
  • Európában toleránsabbak az emberek, vagy az Egyesült Államokban?
  • Mi a különbség a crossdressing és Mark hibrid stílusa között?
  • Melyik hazai és nemzetközi divatmárkákat választották a fotózáshoz?
  • Mennyire kapcsolódik a szexuális irányultsághoz a szoknya viselete?
  • Honnan jön Mark rajongása a Porsche 911-ért?

Nézze meg galériánkban ezt a hibrid stílust! Ha minderre nincs ideje, akkor ezt a 60 másodpercet ajánljuk. És hogy miért nem ezzel kezdtük? Mert szerintünk érdekes Mark Bryan modellkarrierje, amit 61 évesen kezdett el.

Ha részletesebben érdekli a téma, megtekintheti a teljes hosszúságú interjúnkat Lakatos Márk art directorral és Mark Bryan modellel; valamint a fotózási helyszíneket. Rövid betekintést itt kaphat a kerekasztal beszélgetésbe, ahol Simonovics Ildikó divattörténész, Trunk Tamás divatblogger és Szendi Gábor pszichológus elemzi a jelenséget. A teljes kerekasztal beszélgetést pedig az InStyle oldalán találja meg.