Felejtsük el, mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron

2021.06.19. 06:54

Mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A MÁV június 19-től július 17-ig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával. Ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok.

A már korábban közzétett változások mellett a vasúttársaság a Volánbusz bevonásával további intézkedéseket hozott az utazások megkönnyítése érdekében. A Volánbusz az általa üzemeltetett több autóbuszvonal valamennyi járatán elfogadja a vasúti bérleteket a bérleten szereplő települések viszonylatában vagy részviszonylatában.

A változásokról további információk találhatók a www.mav.hu/nyugati oldalon. A MÁV mindenkinek azt ajánlja, hogy az utazásokat tervezzék meg előre a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével.

A Nyugati pályaudvar éves szinten – a járványhelyzet időszakát leszámítva – mintegy 18 millió utast fogad. Ezért a lezárást a vakáció időszakára időzítették, hogy minél kevesebb ingázó napi rutinját érintse a karbantartás, amelyet nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett – írta közleményében a MÁV.