Nem is értem, hogy a Trabiból miért csak most jutottunk el idáig
Annyira nyilvánvaló, sőt, kézenfekvő a szóvicc, hogy csak több mint hatvan évvel az első Trabantok elkészülte után készült el a trabantos kézműves sör, a
TraBeer.
A sör ráadásul kettős értelemben is magyar innováció eredménye. Egyfelől ugyanis egy magyar kézműves sörfőzde, a törökszentmiklósi Ugar Brewery terméke, olyan, szerintem káprázatos nevű sörök mellett, mint a Flexman (4,8%-os american pale ale), a Hopjuliska (6%-os american pale ale), vagy névre a személyes kedvencem, a Stróman (6,5%-os New England IPA).
Másfelől a Trabeer annak az expedíciónak a tiszteletére készült, amiről korábban én is írtam: négy magyar még a nyáron kitalálta, hogy két darab 30 éves kétütemű Trabanttal elautózik az északi sarkkörre. Ennek a túrának a tiszteletére készült előbb négy, majd aztán még egy kartonnal, szóval tényleg elég limitált példányban a 6%-os TraBeer, amiből a tervek szerint nyárra készül nagyobb mennyiség. És ami így néz ki a túrázók által készített fotón: