Nadal nem indul Wimbledonban és az olimpián sem

nadal
2021.06.17. 14:12
A korábbi világranglista-vezető Rafael Nadal nem vesz részt az idei wimbledoni Grand Slam-tornán, valamint a tokiói olimpiai játékokon sem.

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes spanyol a közösségi médiás felületein osztotta meg a hír követőivel.

Helló, mindenkinek. Szeretnélek tájékoztatni titeket arról, hogy nem veszek részt sem a június 28. és július 11. között megrendezendő wimbledoni viadalon, sem a tokiói olimpián, amelynek tenisztornája július 24. és 30. között lesz. Egy ilyen döntést sohasem könnyű meghozni, ugyanakkor figyelnem kell a testem figyelmeztetésére, a csapatommal együtt pedig úgy éreztük, hogy ez a helyes megoldás annak érdekében, hogy minél tovább a legmagasabb szinten tudjak teljesíteni

– kezdte Rafael Nadal.

A spanyol klasszis a múlt héten véget ért Roland Garroson ezúttal az elődöntőben alulmaradt a végső győztes Novak Djokoviccsal szemben, így „csak” 13-szoros győztesnek vallhatja magát a salakos GS-tornán.

A tény, hogy csupán két hét van a Roland Garros és a Wimbledon között nem segíti a testem regenerálódását a mindig megterhelő salakos szezont követően. Nagyon kemény két hónap volt, és most a közép és hosszú távú tervekre kell fókuszálnom. Karrierem ezen pontján nagy figyelmet kell fektetnem a sérülések megelőzésére, ezért most a nagyobb képet kell néznem, hogy a továbbiakban is nagy trófeákért küzdhessek.

A spanyol klasszis 2008-ban már nyert olimpiát, Pekingben egyesben, 2016-ban pedig párosban ért fel a csúcsra Rióban.

Az olimpia mindig sokat jelentett számomra, és minden sportolónak kiemelt verseny. Olyan légkör veszi körül, amelyet minden sportoló szeretne legalább egyszer átélni, és nekem volt szerencsém ezt háromszor is megtapasztalni, és vihettem hazám zászlaját is

– zárta gondolatait a salakkirály.

(Borítókép: Nadal 2008-ban megnyerte az olimpiai tenisztornát Pekingben – Behrouz Mehri / AFP)