Bombaerős csapattal készül a Tour de France-ra az Ineos

2021.06.18. 18:58
Az Ineos Grenadiers csapata a 2018-as Tour de France-győztes Geraint Thomast, illetve a Giro d'Italián két éve diadalmaskodó Richard Carapazt és a tavaly első Tao Geoghegan Hartot is elindítja a jövő szombaton rajtoló francia országúti kerékpáros körversenyen.

A brit istálló vezetője, Dave Brailsford a pénteki csapathirdetés alkalmával kijelentette: támadólag fognak fellépni az idei Touron, amelyen egyértelmű céljuk a sárga trikó megszerzése.

Nem fogunk a kerekeinken ülni, olyan versenyzőink vannak, akik minden lehetőséget meg fognak ragadni. Erre a szezonra változtattunk a filozófiánkon, többet támadunk, agresszívabbak lettünk

– fogalmazott a csapatfőnök.

Brailsford istállóját korábban gyakran kritizálták amiatt, hogy kivárásra játszott és élversenyzői nem támadtak eleget, a nagy viadalokat pedig elsősorban erős soruknak köszönhetően nyerték meg.

A három élmenőt az idei Touron Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Luke Rowe és Dylan van Baarle segíti majd.

Az Ineos – illetve elődje, a Sky  versenyzői az elmúlt kilenc Tour de France közül hétszer diadalmaskodtak.

A 3383 kilométer össztávú Tour Brestből rajtol és július 18-án ér véget Párizsban, a hagyományoknak megfelelően a Champs-Élysées-n.

(MTI)