Hitlert dicsőítették német katonák egy litvániai hadgyakorlaton

2021.06.18. 09:39

Dagad a botrány Németországban, miután kiderült, hogy egy litvániai NATO-hadgyakorlaton a német egységben április 20-án, Adolf Hitler születésnapján a diktátort éltető dalokat énekeltek. Az esetnek a függelemsértő katonák egyik elöljárója is tanúja volt, de nem jelentette a kihágást – írja a Deutsche Welle.

Egy ilyen incidens a náci múlttal a legszigorúbban szakító Németország fegyveres testületében mindenütt óriási botrányt okozna. Ráadásul éppen egy litvániai NATO-küldetésen történt az eset, amit kimondatlanul, de évek óta jelzésnek szánnak a balti államok számára fenyegetést jelentő Putyin számára.

A német katonáknak hadgyakorlat alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás, a botrányban érintettek viszont olyan részegek voltak, hogy a Hitler-afféron felül videóra vették, amint szemérmetlenül megalázzák egyik alvó bajtársukat.

Az ügy rendkívül kellemetlenül érinti a német hadügyminisztert, Annegret Kramp-Karrenbauert. A politikusnőt nemrég még Angela Merkel lehetséges utódjaként tartották számon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport