Hadházy Karácsonynak: itt az ideje lemondani az atlétikai világbajnokságot

2021.06.18. 17:33

Itt az ideje lemondani az atlétikai világbajnokságot. Korábban Karácsony Gergely ezt helyezte kilátásba, ha nem épül fel eredeti méretében a Diákváros, akkor kész lemondani a Világbajnokság megszervezését – indítja Facebook-bejegyzését Hadházy Ákos.

Szerinte a héten egyértelműen kiderült, hogy egészen biztosan nem fog megépülni a Diákváros, ugyanis a melegelllenes törvény árnyékában a Fidesz 18 hektárnyi földterületet adott a Fudan Egyetem budapesti campusára, vagyis a „majd szavazhattok róla” ígéret csak átverés volt.

Ha komolyan vesszük magunkat, akkor most elvesszük Orbán kedvenc játékát és visszamondjuk a vb megrendezését 

– emelte ki Hadházy Ákos, aki úgy látja, hogy ha emiatt a kormány az ígért évi 10 milliárdos egészségügyi fejlesztéseket elveszi a fővárostól, akkor azzal azt kockáztatja, hogy a budapesti emberek a 2022-es választás előtt fellázadnak, mivel a kormány ezzel az egészségügyi világválság közepén még nehezebb helyzetbe sodorja az embereket, ahelyett hogy segítene.

Megjegyzi, hogy hiába kapnak a szakrendelők orvostechnikai berendezéseket, ha ősszel újra elvonják a szakrendelőkből a szakorvosokat és nem lesz aki kezelje azokat. A politikus úgy látja, hogy a kormány nem teheti meg, hogy a fővárosban élő emberek egészségével játszik, vagy ha meg is teszi, egy év múlva a választáson az emberek ítéletet mondhatnak felette.