Sziget 2022:Minden drága, de MENNYIRE?

Megnéztük, hogy milyen árak vannak most az idei Sziget fesztiválon.

A Punnany Massif MC-je nem fellépni ment a Szigetre, hanem, hogy bulizzon egyet. És, ha már így alakult, mikrofonnal és kamerával felvértezve járta be a terepet, hogy kiderítse: mennyibe kerül egy korsó sör, mennyiért adják a szelet pizzát, valamint azt, hogy mit csinál a szigeten az egykori VV-s, ma már youtuber Osváth Zsolt. 

 

 

Spoiler! Mindenki megnyugodhat: idén se lett olcsóbb a Sziget. Nem egy filléres móka beszórakozni a fesztiválon, mivel egy korsó csapolt sör a repohárral együtt több, mint 2000 forintba kerül. Pohár nélkül (de nem marokba kérve) csak 1290 Ft-ot kell fizetni. 

Egy szelet pizza annyi, mintha máshol egy komplett 32 cm-es pizzát kérne az ember. Persze ott nem kell megfizetni a Sziget pizzásfiú pultjában dolgozók heti belépőjét. Ezzel együtt is tisztában voltak vele, amikor az árakat írták, hogy ez az 1990 Ft egy szeletért azért elég húzós. 

A koktélos standnál is félve mondta meg a pultos, hogy egy italért elkérnek 4-5-6 ezer Ft-ot is. De legalább a víz sem olcsó, az 890, ami még a leglehúzósabb kisboltban is 190-nélkül megáll. 

Osváth Zsolt is kitelepült, mivel youtuberkedés mellett a vendéglátásba is belevágott az elmondása szerint európai szinten egyedi, színes burgereivel. Egy unikornisos burger nála karcolja az 5000 Ft-ot. 

Ezekhez képest az official Sziget-póló szinte ingyen van: csak 25 euró. Ha még ehető anyagból készülne, tiszta haszon lenne ezt venni az éhes fesztiválozónak, de így marad a mélyen zsebbenyúlós pizzázás.