Chris Paul a rájátszás közepén kénytelen karanténba vonulni

2021.06.17. 08:20
Sűrű nap zajlott az NBA-ben. Chris Paul, a Phoenix Suns irányítója a liga szigorú Covid-protokollja miatt köteles karanténba vonulni úgy, hogy csapata napokon belül konferenciadöntőt játszik. Kawhi Leonard komoly térdsérülést szenvedett, mindeközben kettő vezetőedzőt is menesztettek a mai napon.

Chris Paul karanténban

A Phoenix Suns kettő nappal ezelőtt győzte le 4-0-s „söpréssel” a Denver Nuggetset, így az arizonai csapat 11 év után jutott újra nyugati konferenciadöntőbe az NBA rájátszásában. Ez a siker elsősorban a 36 éves Chris Paulnak köszönhető, aki vezéregyénisége a csapatnak és a rájátszásban 16 pont mellett kilenc gólpasszt átlagol.

Ma délután viszont Shams Charania, az NBA egyik legmegbízhatóbb bennfentese jelentette, hogy Paulnak karanténba kell vonulni a liga szabályzata alapján, így egyelőre határozatlan időre nélkülöznie kell csapatának.

Az, hogy pontosan miért kötelezték erre a veterán irányítót nem ismert, azonban több forrás is állítja, hogy Paul koronavírus tesztje pozitív lett.

Ez azért is érdekes, mert a Phoenix Suns játékosai már februárban felvették a koronavírus elleni oltást, beleértve az irányítót is. Hivatalos információkig még reménykedhetnek a Suns drukkerek, hogy a napokon belül rajtoló konferenciadöntőben nem kell nélkülözniük kulcsjátékosukat.  

Kawhi Leonard határozatlan időre kidőlt

A Los Angeles Clippers sztárja a Utah Jazz elleni párharc negyedik meccsén még 34 percet játszott és dobott 31 pontot, azonban mai információk alapján komoly térdsérülést szenvedett. A hírt ugyanúgy Shams Charania jelentette, értesülései alapján a párharc ötödik meccsét egészen biztosan kihagyja a kétszeres NBA-bajnok kiscsatár, a kérdés inkább az, hogy pályára tud-e még lépni a rájátszásban.

Leonard hiánya meghatározó lehet a Clippers bajnoki esélyeit illetően, mivel kulcsjátékosuk az idei rájátszásban 30 pontot és 7 lepattanót átlagol.

 A Utah Jazz elleni párharc győztese az előbb említett Phoenix Sunsszal fog meccselni a nagydöntőért. 

Kettő vezetőedző is munkanélkülivé vált

A Washington Wizards és New Orleans Pelicans vezetőedzőinek köszönték meg a munkát. A fővárosiaknál Scott Brooks távozott pozíciójából 5 év után, a szerződése idén nyáron végéhez ért, megállapodniuk a hosszabbításról pedig nem sikerült a feleknek. Brooks washingtoni évei felemásra sikerültek, három alkalommal járt rájátszásban csapatával, legjobb eredménye egy konferenciadöntő volt 2016-ban. 

A New Orleans Pelicans Stan Van Gundy-t menesztette mindössze egy év után. A Pelicans csalódást keltő szezonon van túl, konferenciájában a tizenegyedik helyen végzett, az alapszakaszt 31-41-s mérleggel zárta. Bátran ki lehet jelenteni, ennél jóval többre volt hivatott a Zion Williamson, Brandon Ingram és Lonzo Ball nevével fémjelzett alakulat.

Így Alvin Gentry után Stan Van Gundy sem vált be New Orleansban, David Griffin general manager újabb edző után nézhet, aki végre ki tudja hozni a maximumot a pelikánokból.