Pécsett indoklás nélkül lemondták, az Átrium színpadra engedi a miniszterelnököt

2021.06.16. 15:31

Három évvel ezelőtt minden indoklás nélkül lemondtak egy színdarabot Pécsett. A Kodály Központba budapesti vendégelőadást (Kultúrbrigád, Átrium)  szerveztek 2018 májusában.  Antony Jay és Jonathan Lynn válságkomédiáját, az Igenis, miniszterelnök úr! című darabot   Znamenák István rendezésében, valamint  Hevér Gábor és Alföldi Róbert főszereplésével láthatta volna a közönség, de a pécsi Zsolnay Színház a jegyértékesítést leállította.

Jelent az előadásból
Jelent az előadásból
Fotó: Mészáros Csaba / Átrium Színház

Az  Átrium Színház akkor így írt erről:

Nem kaptunk indoklást a Zsolnay Színháztól, mi is a Facebookon szembesültünk ezzel a kiírással, illetve pénteken tapasztaltuk, hogy a jegyértékesítést leállították, minden értesítés nélkül. Az előadást leegyeztettük, készültünk rá. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Nagyon sajnáljuk.

Az Átrium most, a pandémia után úgy döntött, hogy – „amíg lehet″ megjegyzéssel – színpadra állítja a Pécsett lemondott darabot.

Az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás lényegét a teátrum így foglalja össze: Jim Hacker, a britek furfangos(kodó) miniszterelnöke (Hevér Gábor) és kabinetfőnöke, Sir Humphrey Appleby, az eszes machinátor (Alföldi Róbert) újra szembeszáll egy világválság okozta krízissel, miközben imbolyogva jár pávatáncot a bel- és külpolitika habos hullámain, addig-addig keverve a lapokat, amíg csak egy bizonyos derék kelet-európai nép tudja őket kirángatni a bajból, és az is kiderül, hogy a politikai pedofília nem biztos, hogy célravezető a világpolitika színpada irányába haladó úton.

Az előadás nyáron mindössze két alkalommal látható: július 3-án és 4-én este az Átriumban.