A nyári forróságban az egyszerű, maradék felhasználásával készült sütik klassz vendégvárók.
A rumba mártott kevert sütemény könnyű, lágy krémmel, csoki- és gyümölcsdarabokkal finom desszert. Az újrafelhasználás öröme remek gasztronómiai élménnyel párosul az elkészítésekor.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 10 dkg maradék piskóta vagy kevert sütemény
- 5 dkg mascarpone krémsajt 2 csomag vaníliás cukorral, 1 dl tejszínhabbal és 1 kk frissen facsart citromlével kikeverve
- 5 dkg friss idény gyümölcs /málna, ribizli, egres, áfonya/
Elkészítés:
1./ A maradék piskótából pogácsaszaggatóval karikákat készítünk.
2./ A krémet simára keverjük, és a süti, a csoki-s és a gyümölcsdarabok váltakozásával tetszőlegesen egymásra tornyozzuk.
3./ A desszertet mandulával vagy mentával díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!