Karalábés krumplifőzelék, medvehagyma pesztóval
A újabb bizonyíték arra, hogy egy jó kajához nem kell szinte semmi! :) Na jó, annál azárt több, de ha őszinték akaruk lenne, akkor ehhez a főzelékhez éppen csak annyi hozzávaló kell, amennyit egy kisnyugdíjas pénztárcája is elbír. :) És ezt nem kell nagytételben főzni, 2 adaggal is akkorát robban, hogy még a szomszéd is felkapja majd a fejét és a receptjét fogja követelni! :)

Hozzávalók:
3 ek olaj
egy kisebb fej hagyma, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma
30 dkg zsenge, tisztított karalábé, centisre kockázva
50 dkg tisztított krumpli, 2 centisre darabolva
1 db babérlevél
4 dl víz
2 ek riszliszt
1 dl 30%-os tejszín vagy ennek megfelelő növényi alternatíva
negyed tk reszelt citromhéj
só, bors
pár citromlé
tálaláshoz medvehagyma pesztó (google)
A hagymát 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük félpercig, majd keverjük hozzá a karalábét. Forgassuk össze, öntsünk alé 3-4 ek vizet, sózzuk, majd közepes lángon fedő alatt pároljuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel a vízzel, dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk negyed tk sóval, majd fedő alatt, 8-10 perc alatt főzzük puhára a krumplit. (ne főjön szét) A tejszínt keverjük össze a liszttel, alocsoljuk 1-2 evőkanál főzőlével, majd sűrítsük be vele a főzeléket. Ha túl sűrű, higítsük tejszínnel vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citrom héjával, levével. Tálaláskor locsoljuk meg medvehagyma pesztóval. Ennyi! :)