Karalábés krumplifőzelék, medvehagyma pesztóval

A újabb bizonyíték arra, hogy egy jó kajához nem kell szinte semmi! :) Na jó, annál azárt több, de ha őszinték akaruk lenne, akkor ehhez a főzelékhez éppen csak annyi hozzávaló kell, amennyit egy kisnyugdíjas pénztárcája is elbír. :) És ezt nem kell nagytételben főzni, 2 adaggal is akkorát robban, hogy még a szomszéd is felkapja majd a fejét és a receptjét fogja követelni! :) 

Hozzávalók:

3 ek olaj

egy kisebb fej hagyma, finomra aprítva

2 gerezd fokhagyma

30 dkg zsenge, tisztított karalábé, centisre kockázva

50 dkg tisztított krumpli, 2 centisre darabolva

1 db babérlevél

4 dl víz

2 ek riszliszt

1 dl 30%-os tejszín vagy ennek megfelelő növényi alternatíva

negyed tk reszelt citromhéj

só, bors

pár citromlé

tálaláshoz medvehagyma pesztó (google)

A hagymát 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük félpercig, majd keverjük hozzá a karalábét. Forgassuk össze, öntsünk alé 3-4 ek vizet, sózzuk, majd közepes lángon fedő alatt pároljuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel a vízzel, dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk negyed tk sóval, majd fedő alatt, 8-10 perc alatt főzzük puhára a krumplit. (ne főjön szét) A tejszínt keverjük össze a liszttel, alocsoljuk 1-2 evőkanál főzőlével, majd sűrítsük be vele a főzeléket. Ha túl sűrű, higítsük tejszínnel vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citrom héjával, levével. Tálaláskor locsoljuk meg medvehagyma pesztóval. Ennyi! :)