A paprikás krumpli kevés tejföllel, ropogós házikenyérrel és ecetes uborkával a legjobb.
Ahány ház, annyi szokás, de a serpenyő és a bogrács a legalkalmasabb főzőedények. Egy hétvégi kiruccanást pedig klassz élménnyé tesz egy baráti, közösségi főzés magyaros ízekkel.
Hozzávalók:
- 70 dkg megpucolt és felkockázott burgonya
- 20 dkg füstölt szalonna apróra vágva
- 20 dkg karikára vágott füstölt, húsos házikolbász
- 3 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- csípős pirospaprika, só, bors, babérlevél és kevés lestyán a fűszerezéshez
- kevés tejföl és petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
1./ Forró zsiradékban a hagymát megdinszteljük, és zsírjára lepirítjuk benne a füstölt szalonnát és a házikolbászt.
2./ Amikor a füstölt húsok enyhén ropogósak lettek, az étel alapot megszórjuk pirospaprikával, beleforgatjuk a kockára vágott burgonyát, és az ételt vízzel felengedjük, hogy a krumplit elfedje. Lassú tüzön ízlés szerinti fűszerezést követően puhára főzzük a hozzávalókat.
3./ Amikor a burgonya is megpuhult, az ételt enyhén lepirítjuk.
4./ A paprikás krumplit tejföllel, petrezselyemmel, házikenyérrel és ecetes uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: Kóta Melinda/Romantikus vidék
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.