2022. máj 22.

Uborkás fetakrém és fűszeres túrókrém

írta: fnkrisz
Uborkás fetakrém és fűszeres túrókrém

 image1_8_2.jpeg

Hozzávalók a fetakrémhez (kis adag):

150 g Fitaki fetasajt

2-3 evőkanál görög joghurt

 bors, pici kapor (lehet szárított is)

fél citrom héja + pici leve

kb. 6 cm kígyóuborka

 

Elkészítés: 

Az uborkát megtisztítom, majd apró lyukú reszelőn lereszelem. 10 percre félreteszem, hogy kiengedje a levét, majd kifacsarom és az ubit a krémhez keverem. Krém: fetát villával összetöröm, kikeverem a joghurttal, borssal, kaporral, citrom héjával, picit teszek a citrom levéből is, de kóstolni kell, épp csak érezni lehessen! A végén jöhet az uborka és lefedve mehet a hűtőbe. 

 

Hozzávalók a túrókrémhez (szintén kis adag):

100 g nem rögös túró

2 evőkanál tejföl

2 csipet őrölt római kömény

1 csipet sima őrölt kömény

1 csipet só, pici bors

2 csipet őrölt pirospaprika

1 kis fej hagyma reszelve

 

Elkészítés: mindent összekeverek és lefedve hűtőben tárolom, amíg el nem fogy. 

 

image0_9_2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

hideg túró előétel feta hidegkonyha falatok vendégvárós