Halljuk, hogy minél több halat kellene enni, mert a magyar kevés halat eszik, pedig annak húsa, olaja mind-mind nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.
Ezért remek étel ez a leves, amely jól esik hidegben, de savanykás íze miatt meleg napokon ugyanúgy.
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb burgonya
- 1 db póréhagyma
- 50 g vaj
- 800 ml zöldség alaplé
- 200 ml főzőtejszín (20%)
- 250 g lazac (filé)
- 2 ek kapor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- citrom
- A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára, kinek ízlése szerinti méretűre. A póréhagymát tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk karikákra.
- A vajat egy edényben forrósítsuk fel,adjuk hozzá a burgonyát és a póréhagymát, kb. 3-4 percig dinszteljük. Öntsük fel a levessel, sóval, borssal ízesítsük, főzzük fel, és kb. 15-20 percig főzzük.
- A lazacot mossuk meg, falatnyi darabokra vágjuk, a tejszínnel együtt adjuk a leveshez, és alacsony hőmérsékleten további 5 percig főzzük. Megszórjuk a kaporral, citromot csepegtetünk rá és forrón tálaljuk.