-Talált receptek saját képességeimre igazítva -

Csavar a fazékban

Csavar a fazékban

Skandináv halleves gyorsan átmelegít

2022. szeptember 28. - Csavarkonyha

 

lazacleves.jpg

Halljuk, hogy minél több halat kellene enni, mert a magyar kevés halat eszik, pedig annak húsa, olaja mind-mind nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Ezért remek étel ez a leves, amely jól esik hidegben, de savanykás íze miatt meleg napokon ugyanúgy.

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb burgonya
  • 1 db póréhagyma
  • 50 g vaj
  • 800 ml zöldség alaplé
  • 200 ml főzőtejszín (20%)
  • 250 g lazac (filé)
  • 2 ek kapor
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • citrom

 

  1. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára, kinek ízlése szerinti méretűre. A póréhagymát tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk karikákra.
  2. A vajat egy edényben forrósítsuk fel,adjuk hozzá a burgonyát és a póréhagymát, kb. 3-4 percig dinszteljük. Öntsük fel a levessel, sóval, borssal ízesítsük, főzzük fel, és kb. 15-20 percig főzzük.
  3. A lazacot mossuk meg, falatnyi darabokra vágjuk, a tejszínnel együtt adjuk a leveshez, és alacsony hőmérsékleten további 5 percig főzzük. Megszórjuk a kaporral, citromot csepegtetünk rá és forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhacsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr517940942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2022.09.30. 23:35:30

Húha nyami, köszönjük a tippet.Autentikus helyen lakva mindenképpen ki kell próbáljuk.Utána visszajövök kommentelni, megígérem!
:D

Csavarkonyha · konyhacsavar.blog.hu 2022.10.01. 17:18:41

@geegee: Próbáld bátran, szerintem biztos siker!
süti beállítások módosítása