Halpalacsinta

Halpalacsinta

Túró készítése házilag

2022. augusztus 06. - szami55

A legegyszerűbb túró, amit házilag is elkészíthetünk. Nagyon sok helyen esküdöznek a házi tejre, de ugyanolyan jó bolti dobozos tejből, legfeljebb a zsírtartalma lesz valamivel alacsonyabb. Persze, ha van valamilyen jó kis házi tejforrásod (saját tehén, szomszéd tehene (ami zöldebb)), akkor azt használd. Azt viszont fel kell forralni és visszahűteni, hogy olyan legyen mint a dobozos. 

Melegítsd fel a tejet kézmelegre (kb. 30-35 fok). Keverj bele egy evőkanál tejfölt. Tartsd melegen kb. 20-24 órán keresztül (meleg hely vagy/és alaposan bebugyolálva). 24 óra után egy lábasban melegítsd fel kb. 45-50 fokra (közepes lángon kb. 20 percig melegíteni és lassan kevergetni). Öntsd fel ruhába (három sarkú sajtkendőbe vagy bármi másba) és csöpögtesd kb. 2,5-3 órán át. (3 óránál ne tovább). Készen van, tedd hűtőbe. Egy liter tejből kb. 25 dkg túró lesz.

turo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://halpalacsinta.blog.hu/api/trackback/id/tr3817901901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása