Házi jellegű túrós sütemény, egy egyszerű kis csavarral.
A tésztához:
- 5 db tojás
- 300 g kristálycukor
- 8 g vaníliás cukor
- 125 g víz
- 125 g olaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 350 g liszt
- 8 g sütőpor
A tojások sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral. Hozzámérjük a vizet, az olajat, a citromhéjat, a sót, a lisztet és a sütőport és simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és finoman hozzáforgatva, fellazítjuk vele a tésztát. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy, kb. 30x35 cm-es tepsit és belesimítjuk a masszát.
A rácsozáshoz:
- 500 g túró
- 2 db tojás
- 5 ek porcukor
- 8 g vaníliás cukor
A túrót késes konyhagéppel simára pürésítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a krémes túrót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és finoman hozzákeverve, fellazítjuk vele tojássárgájás-túrós krémet. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és megrácsozzuk vele a tepsiben lévő tésztát. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe ahol aranybarnára, tűpróbáig sütjük