Tejturmix

Péter Dani blogja

Málnás görög joghurttorta - SÜTÉS NÉLKÜL!

received_2220893221557526.jpeg

Ilyen kánikulában kinek van kedve bekapcsolni a sütőt? Na ugye! Nekem se. Még jó, hogy ezt a frissítő, üde tortát kevés munkával is elkészítheted sütés nélkül.

Előre is bocsi a nem megszokott minőségű fotókért. Facebook-ra feltöltöttem a képet és özönlöttek az üzenetek, hogy jöjjön hozzá recept. A fotók nem, de a desszert minősége tökéletes.

received_680968649021863.jpeg

Az alaphoz:

  • 215 g Győri Édes omlós, édes keksz ledarálva
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 100 g olvasztott vaj

Az alap hozzávalóit alaposan összekeverjük és egy 22 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk. Mehet a hűtőbe, amíg a többi dologgal haladunk.

A málnaréteghez:

  • 680 g mirelit vagy friss málna
  • fél citrom leve
  • 90 g kristálycukor
  • 20 g zselatin por

A málnás réteggel haladunk tovább, mert ennek még jól le kell hűlnie. Egy nyeles forralólábasba mérjük a málnát, a citrom levét és a cukrot. Felforraljuk, alacsony lángon hagyjuk 5 percig rotyogni, majd az egészet szép simára turmixoljuk. A sűrű szószunkat finom szitán átpasszírozzuk és betesszük a hűtőbe, hogy teljesen hidegre hűljön. A hideg, sima keverékhez hozzászórjuk a zselatint, elkeverjük és hagyjuk állni 10 percig. Ezután feltesszük a lángra és takarékon addig melegítjük kevergetés mellett, amíg minden egyes zselatin darabka szépen fel nem olvad. Levesszük a tűzről és a konyhapulton hagyjuk állni.

 received_430736957748424.jpeg

A joghurtos réteghez:

  • 300 g görögjoghurt
  • 400 g áttört túró
  • 1 db lime reszelt héja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 20 g zselatin por
  • 90 g hideg víz

A zselatin por és a víz kivételével az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. A hideg vízbe beleszórjuk a zselatint és 5 percig hagyjuk duzzadni, majd mikróban felolvasztjuk és mehet a joghurtos-túrós keverékhez, gyors mozdulatokkal. Öntsük az egészet a kekszréteg tetejére és tegyük be a fagyasztóba fél órára.

Az idő letelte után, a még pulton pihenő málnás keveréket jól átkeverjük és ráöntjük a joghurtos réteg tetejére. Mehet a hűtőbe 4 órára, de inkább egy éjszakára. Másnap friss tejszínhabbal és csokoládédísszel kipofozzuk és már falatozhatunk is. :)

received_326553868297094.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása