Szotyi művek

Szotyi művek

Passió gyümölcs mousse

2020. december 03. - Szotyi művek

Az történt, hogy a 7 éves egyszercsak azzal állt elő, hogy szeretné megkóstolni a passió gyümölcsöt. Gőzöm sincs, honnan szedte, mert bár imádom a maracuját, nem sűrűn van itthon, hiszen lássuk be, nem egy kifejezetten kiadós, vagy "felvágom, elrágcsálom" típusú gyümölcs.

Bár, ha visszagondolok a gyerekkoromra, pont így voltam a kéksajttal: egyszercsak odasenderedtem anyu elé, hogy szeretnék kéksajtot enni, mert én azt szeretem. Anyu elég fura fejet vágott, mert kb az életben nem ettem, de tudtam, hogy szeretni fogom :D - és ez azóta is így van :D

Szóval csemete is hasonlóan lehetett, és mivel ő amúgyis elég kis mutáns, ha a karakteres ízekről van szó, különösebben nem aggódtam, hogy rajtunk ragad a passion fruit :D

És persze nem is, mert imádta, így természetesen lett is néhány desszert belőle. Például ez a nagyon gyorsan elkészülő mousse. Nem állítom, hogy nagycsaládra célszerű lenne elkészíteni, de gyors, könnyű, és kis adagos nass-nak tökéletes választás :D

passion_fruit_mousse_3_of_3.jpg

Mivel alapvetően a passió gyümölcs inkább savanykás, mint édes, szerettem volna megtartani ezt a könnyű, karakteres ízt, így csak egy kevés porcukorral ízesítettem. Ha az édesebb krémeket szereted, érdemes egy picivel több cukrot beletenni, de azért ne nyomd el az eredeti ízt ;) 2-3 óra alatt a hűtőben teljesen megpuhul a piskóta, és lágy, és krémes lesz az is. Szóval érdemes kivárni ;) mondanám, hogy kicsit olyan, mint a tiramisu (nem), csak nincs benne kávé, tojás, mascarpone...úgyhogy inkább maradjunk abban, hogy az állaga kb olyan, mint a tiramisunak ;)

passion_fruit_mousse_1_of_3.jpg

hozzávalók:

elvileg 2 személyre, vagyis 2 pohárra, de én nem ettem meg egyszerre 1 adagot (utána meg lemaradtam róla, de az már más téma... :P)

3 szem passion fruit

200ml habtejszín

2 evőkanál porcukor

1 marék piskótatallér

A gyümölcsöket vágd ketté, kapard ki a belsejét, tegyél félre egy evőkanállal a tetejére. A többit tedd egy teaszűrőbe, és nyomd át rajta, hogy az összes lé kijöjjön a magok közül. Persze beleteheted maggal együtt is, csak szerintem szebb, ha nincsenek a kis fekete bogyók a krémben. Tedd félre.

Kezdd el felverni a tejszínt, közben add hozzá a porcukrot, és a maracuja-levet is. Nem kell teljesen keményre verni, készíts laza habot, ami azért már nem folyós. Én habzsákba tettem, de pont ugyanilyen jó az is, ha egy kanállal rétegezed a krémet.

Először jöhet egy kis krém, majd 3-4 szem piskótatallér (a pohár adottságaihoz mérten), majd a krém, piskóta, és így tovább, amíg el nem fogy a krém, vagy a pohár. A tetejére tegyél a keveset a félretett gyümölcsből.

2-3 órára - vagy amíg a piskóta meg nem puhul - mehet a hűtőbe :) Néhány napon belül fogyaszd el ;)

Jó étvágyat!

Mivel videót valamiért továbbra sem tudok ide feltenni, a készítését itt éritek el :)

Receptvideó

 

süti beállítások módosítása