A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Édesem, ez savanyú???

2024. március 24. - Szeretem a pulykát

Is-is, és nagyon finom, és már nagyon rég volt, úgyhogy ideje picit a távoli távol-keletre utazni - legalább a konyhában. És igen, az elmaradhatatlan kék tányérunkon nagyon jól néz ki. Jó étvágyat:)

2024_02_edes_savanyu_pulykaragu2_kicsi.jpg

Édes-savanyú pulykaragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb csíkokra vágva
  • 50 dkg sárgarépa vékony csíkokra vágva
  • 20-30 dkg savanyú uborka csíkokra vágva
  • 1 hámozott paradicsom konzerv (40 dkg)
  • 1 dl ketchup
  • 1 evőkanál kínai ötfűszer
  • 1 teáskanál cukor vagy édesítőszer
  • frissen őrölt bors
  • olaj
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyem
  • főtt rizs


Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a húst, hozzáadjuk a répát és pár percig kavargatjuk. Felöntjük a paradicsommal, hozzákeverjük a fűszereket, a ketchupot és kb. 5 dl vizet. Fedő alatt addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Belekeverjük az uborkát, egy-két percig főzzük és forrón, petrezselyemmel megszórva, rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7618357157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása