Kezdjük a hetet és az ünnep utáni időszakot ezzel a vicces nevű étellel. Az íze viszont fenomenális:)
Búbos hús
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
- 50 dkg gomba (erdei és csiperke vegyesen)
- 1 tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld felaprítva
- továbbá: 20 dkg reszelt sajt
A húst sózzuk, kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott, felaprított gombát és zsírjára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tojást, a zsemlemorzsát és a petrezselymet. Tűzálló tálat olajjal kikenünk, beletesszük a húst, rátesszük a gombát és megszórjuk a sajttal. 180 fokon kb. 45 percig sütjük, majd petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.