A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Búbos hús

2020. június 03. - Szeretem a pulykát

Kezdjük a hetet és az ünnep utáni időszakot ezzel a vicces nevű étellel. Az íze viszont fenomenális:) 

2020_05_bubos_hus2_kicsi.jpg

Búbos hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 50 dkg gomba (erdei és csiperke vegyesen)
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld felaprítva
  • továbbá: 20 dkg reszelt sajt

A húst sózzuk, kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott, felaprított gombát és zsírjára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tojást, a zsemlemorzsát és a petrezselymet. Tűzálló tálat olajjal kikenünk, beletesszük a húst, rátesszük a gombát és megszórjuk a sajttal. 180 fokon kb. 45 percig sütjük, majd petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr815736128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása