Ha szeretnénk egy diétás, finom reggelit készíteni, akkor a pizzaomlett a tökéletes választás. Lényegében egy könnyed, tojásos omlettről van szó, amit tetszőleges feltéttel megpakolunk, majd a sütőben kisütünk.
Egy omlett összeállítása nem tart tovább 2 percnél és a sütése sem időigényes folyamat. Amire szükségünk van hozzá, az egy pizzasütő lap vagy egy sütőbe tehető serpenyő, de ha egyik sem áll a rendelkezésünkre, akkor tortaformát is használhatunk.
A pizzaomletthez először meg kell sütnünk a tojásos alapot, majd, ha az elkészült, mehetnek rá a feltétek. Azokkal együtt is visszatesszük a sütőbe pár percre, de éppen csak annyi időre, amíg a sajt megolvad és a szalámi megpirul.
A pizzaomlettünkre számtalan dolgot tehetünk, mutatunk pár ötletet inspirációnak:
- paradicsomszósz, kukorica, bacon
- paradicsomszósz, hagyma, szalámi
- koktélparadicsom, spenót, cukkini
- gomba, paradicsom, petrezselyem
Mivel az omlettünk nem tartózkodik sokáig a sütőben, az alapanyagok nem kapnak sok hőt, ezért a hagymát érdemes előre megdinsztelni, a bacont pedig ropogósra sütni. Az olyan hozzávalók esetében, mint a szalámi, koktélparadicsom vagy a kukorica nem kell előre dolgoznunk, azoknak bőven elég az az öt perc, amit a sütőben töltenek.
Fotó: Getty Images