Létezik olyan pizza, ami nem hizlal? Igen, ha tojásból készítjük

Sági Zsófia 2019. február 18.

Ha szeretnénk egy diétás, finom reggelit készíteni, akkor a pizzaomlett a tökéletes választás. Lényegében egy könnyed, tojásos omlettről van szó, amit tetszőleges feltéttel megpakolunk, majd a sütőben kisütünk. 

Egy omlett összeállítása nem tart tovább 2 percnél és a sütése sem időigényes folyamat. Amire szükségünk van hozzá, az egy pizzasütő lap vagy egy sütőbe tehető serpenyő, de ha egyik sem áll a rendelkezésünkre, akkor tortaformát is használhatunk. 

pizzaomlett.jpg

A pizzaomletthez először meg kell sütnünk a tojásos alapot, majd, ha az elkészült, mehetnek rá a feltétek. Azokkal együtt is visszatesszük a sütőbe pár percre, de éppen csak annyi időre, amíg a sajt megolvad és a szalámi megpirul. 

A pizzaomlettünkre számtalan dolgot tehetünk, mutatunk pár ötletet inspirációnak:

  • paradicsomszósz, kukorica, bacon
  • paradicsomszósz, hagyma, szalámi
  • koktélparadicsom, spenót, cukkini
  • gomba, paradicsom, petrezselyem

Mivel az omlettünk nem tartózkodik sokáig a sütőben, az alapanyagok nem kapnak sok hőt, ezért a hagymát érdemes előre megdinsztelni, a bacont pedig ropogósra sütni. Az olyan hozzávalók esetében, mint a szalámi, koktélparadicsom vagy a kukorica nem kell előre dolgoznunk, azoknak bőven elég az az öt perc, amit a sütőben töltenek.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1414610778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása