Étcsokis-mézeskalácsos kuglóf, amit a kávé bolondít meg - Karácsonyra kötelező

Sági Zsófia 2018. december 12.

Az ünnepi asztalról nem hiányozhat az édes, omlós kuglóf. Minden évben egyre több bolti, kész verzió érhető el belőle, de szerintem azoknak mindig van egy kellemetlen utóízük. Már csak azért is érdemes házilag elkészíteni, mert az isteni, fahéjas-szegfűszeges-kávés illatokat is élvezhetjük a sütés közben.

Ez nem egy megszokott, hétköznapi kuglófrecept, több csavar is van benne. A tésztaalapba ugyanis majdnem 3 dl kávé, illetve 120 gramm csokoládé kerül, amitől nemcsak az íze lesz fenomenális, hanem az állaga is kicsit szaftosabb, ragacsosabb lesz. Ezért a kuglóf nem igényel lekvárt vagy szószokat, nem lesz száraz vagy ízetlen.

kuglof_1.jpg

A mézeskalács-fűszerkeverék arról gondoskodik, hogy már a kuglóf illatától rögtön ünnepi hangulatba kerüljünk. Ráadásul még készül mellé egy csokoládé ganache is, ez koronázza meg a süteményt.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3914322955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása