Ha szereted a répát, azért, ha nem, akkor pedig ezért ajánlom ezt a könnyen elkészíthető süteményt, amely a húsvéti ünnepi asztal dísze is lehet... arra a tíz percre, amíg el nem fogy. Mivel szép, finom és lehetetlen egy szeletnél megállni.
Igazán szemet gyönyörködtető látvány.
Ünnepi Répatorta
Elkészítési idő:
Előkészítés: 25 perc
Sütés: 35-40 perc
Finiselés: 60 perc
Mennyiség:
12 szelet
23 cm tortaforma
Hozzávalók:
A tésztához:
* 250 g (por)cukor
* 3 tojás
* 150 ml napraforgóolaj
* 300 g reszelt sárgarépa
* 300 g rétesliszt
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 cs sütőpor
* 1-2 tk reszelt citromhéj
* 1-2 tk reszelt narancshéj
* 1 csipet só
A krémhez:
* 250 g mascarpone
* 100 g porcukor
* 2 tk narancsvirágvíz
A díszítéshez:
* 8-10 ehető virág
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom.
2. A cukrot a tojássárgájával és az olajjal habosra keverem, majd belekeverem az előzőleg lereszelt sárgarépát.
3. A lisztbe belekeverem a vaníliás cukrot, sütőport és a sót, majd összekeverem a habos masszával.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd egyharmad mennyiséget hozzákeverek a masszához. Végül finom mozdulatokkal elkeverem benne a többi habot is.
5. Kikent tortaformába öntöm, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm kb. 35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrzöm közben.
6. A kisült tésztát hagyom kihűlni (én kivettem a formából, hogy ne párásodjon), közben összekeverem a krém hozzávalóit, és kis időre hűtőbe teszem.
7. A kihűlt tortát megkenem a krémmel kívülről, feldíszítem, és kis időre ismét hűtőbe teszem, hogy dermedjen a máz.
Ilyen gyönyörűséges színe lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
SCHATZ
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, és hagyj egy kommentet/lájkot! :)
Facebookon és Instagramon is várlak, képekkel, rövid sztorikkal hasonló témákban!