EGYSZERŰ, FINOM ÉS GYORS EGYTÁLÉTEL
Vannak alapanyagok, melyek társítása rendkívülinek tűnik. Kápsztás babot néhány éve kóstoltam először egy vidéki nyaralásom idején. Morzsaparti volt a tippem. Az egytálétel azonban a magyar gasztronómia meghatározó tagja. Bográcsban készítve piknikételként is klassz ízvilágot ad.
Hozzávalók:
- 30 dkg áztatott vörösbab, vagy babkonzerv
- 20 dkg füstölt, főtt csülök felkockázva
- 20 dkg házi savanyú káposzta
- 1 db vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- zsiradék, só, feketebors, pirospaprika, babérlevél, bazsalikom a fűszerezéshez
- zsiradék, 1 kk liszt, valamint 1 dl paradicsomlé a rántáshoz
- 1 kk tejföl, petrezselyem, valamint pirított füstölt szalonnakocka a tálaláshoz
Elkészítés:
1./ Az apróra vágott vöröshagymát enyhén megdinszteljük, beleforgatjuk a kockákra vágott, csülköt és a babot, majd vízzel vagy húsleveslével felengedjük az ételt, és fűszerezzük.
2./ Kevés zsiradékban fokhagymás rántást készítünk, és paradicsomlével felengedjük, majd hűlni hagyjuk.
3./ Amikor a bab már megpuhult, az ételbe tesszük a savanyú káposztát, és az ízeket összeforraljuk.
4./ Tálalás előtt a kihűlt rántást a káposztás bab kevés forró levével simára keverjük, majd az ételbe öntjük.
5./ Az ételt petrezselyemmel megszórt tejföllel és ropogós házikenyérrel kínáljuk. Pirított kakastaréj szalonna is jól mutat rajta.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.