Milyen rendezvénytrendek várhatóak 2020 őszére?

10_teraszos_hely_masolata_masolata_masolata.png

Bár még csak most kezdődött el a nyár, rohamosan közeledik az ősz és vele együtt a konferencia szezon. Idén egy különleges helyzettel nézünk szembe, hiszen ami eddig szezon volt, most a lehetőség. A tavaszi és nyári rendezvények többsége ősszel kerül megszervezésre, ezért nem érdemes várni, a legjobb és legnépszerűbb helyek már a napokban elkelhetnek. Az idei év más lesz, mint a többi, hiszen a koronavírus hatása rányomta a bélyegét a rendezvényszektorra is és óvatosabbak lettünk emiatt.

Gasztronómia:

A koronavírus miatt a megszokott büféasztalos étkezésnek egy ideig biztosan búcsút inthetünk, de a szolgáltatók a legjobb lehetőségekkel rukkolnak elő: egyes helyszíneken szűkített étlapról választhatjuk ki a legszimpatikusabb fogásokat, máshol viszont gyönyörködhetünk az ételekben egy pult mögül, melyet szervíroznak nekünk, de a klasszikus tányérszervizes verziót is választhatjuk.

Mivel egyre többen térnek át a hús-és állati eredetű anyagoktól mentes étkezésekre, érdemes ezt is beleszőni a menüsorba. Ezzel a húzással nem csak a vega vendégeknek kedvezhetsz, de olyan nem mindennapi ízvilágot kínálhatsz a jelenlévőknek, amit maguktól lehet nem is próbálnának ki. Ráadásul, ha megfelelő a tálalás sokat nyom a latban, biztos mindenki szívesen fogja megkóstolni a különlegességeket, legyen szó falatkákról, főételekről vagy desszertekről.

A hazai ételek mindig ízesebbek, helyi termelőktől igényelt szezonális alapanyagokból pedig igazi ínyencségeket lehet készíteni. Ilyen igény is lehet természetesen a rendezvény szervezésekor és ezekkel a bio ételekkel nem csak a vendégek kedvében járhatunk, hanem a hazai termelőket is segítjük.

 ella-olsson-6uxd0nzdywi-unsplash.jpg

Környezettudatosság:

Az utóbbi időben a környezettudatosság egyre nagyobb hangsúlyt kap (szerencsére), az egyszer használatos műanyagokat nem csupán a hétköznapokban szeretnénk mellőzni, hanem a különleges eseményeken is, ez alól nem kivétel egy céges rendezvény sem. A szívószálak, műanyag evőeszközök és tányérok elhagyásával nem csupán egy lépést tehetünk a környezettudatosság felé, de hangulatos elemei lehetnek a fogadásnak, kávészünetnek.

Ötletes dekorációért sem kell műanyaghoz nyúlni, különleges papírból készült lampion például tökéletesen helyettesíteni tudja lufit. Ezentúl a zöld növények, virágcsokrok pedig igazán egyedi és különleges érzést biztosítanak. 

anna-oliinyk-ncppmv69m1s-unsplash.jpg

Technológia:

A 21. század technológiai lehetőségei a rendezvényekre is hatással lehetnek. Különböző applikációk állnak már rendelkezésre, melyek segítségével például érintkezés- és torlódás mentesen megoldható egy regisztráció, vagy szavazások, Q&A és különböző játékok is kivitelezhetők. Akár a programot és menüsort is digitalizálhatjuk, ezzel csökkentjük a papír felhasználást is, zöldebbé, mégis modernné alakítható a rendezvény.

austin-distel-guij0yszpig-unsplash.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rendezvenyhelyszinek.blog.hu/api/trackback/id/tr8915737978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása