2024. már 23.

Medvehagymás karfiolkrém

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás karfiolkrém

433434928_10220170150242917_4920106449158022189_n.jpg

Megszokhattátok, hogy időről időre szendvics feltétekkel jelentkezünk, hogy ne legyen unalmas sem a reggeli és sem a vacsora. Most is egy idényjellegű készült, ezt osztjuk meg veletek. Készítsétek el és fogyasszátok egészséggel, jó étvággyal!

Hozzávalók:

  • 1 karfiol kb 1 kg darabolva
  • 25 dkg ricotta
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • egy kis csokor medvehagyma darabolva 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tejföl

Egy hőálló tálba rakjuk a karfiolt, olívaolajjal locsoljuk, sózzuk, borsozzuk, igény szerint füstölt paprikát is rakhatunk rá, majd jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj. 200 fokon alsó-felső sütésen 30 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt, akkor késes betétű robotgépbe tesszük a többi hozzávalóval és összeturmixoljuk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára és pirítósra kenve fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta