Razz Meg

Sztárséfek receptjei! Burger, Bicsár Attilától

Mesterkurzus, Burger

2020. május 28. - Razz Meg

Készítsd el saját burgered, segítségedre lesz Bicsár Attila séf!

 80d55473-34ba-48fa-9ec8-f95a1cb0110b.jpeg

Hozzávalók ( 4 személyre )

4 db hamburger buci

4 db húspogácsa

8 szelet bacon

2 nagyobb fej lilahagyma

8 szelet paradicsom

4 levél jégsaláta

4 db avokádó

1 db lime

1 db chili

2 ek balzsamecet

1 tk barnacukor

só, bors

étolaj

Előkészítés :

A lilahagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat szintén vékonyan felszeleteljük. A chilit felaprítjuk. A bucikat félbe vágjuk.

Elkészítés :

A lilahagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Rászórjuk a cukrot, sózzuk. Pár perc elteltével meglocsoljuk balzsamecettel. Az avokádót kettévágjuk, magját kivesszük. A husát kikaparjuk egy tálba, majd villával szétnyomkodjuk. Sózzuk, meglocsoljuk lime levével. Belekeverjük a felaprított chilit A bacon szeleteket ropogósra sütjük. A húspogácsa mindkét oldalát kérgesre sütjük. Sózzuk, borsozzuk. A közepe maradhat kissé rózsaszín. A bucik vágási felületét pirítsuk meg, lehetőleg szárazon, olaj nélkül. Ősszeállítjuk a hamburgert: a bucik pirított felületét megkenjük avokádo krémmel. Az alsó szeletekre szedjük a lilahagyma lekvàrt, rátesszük a húspogácsát, bacont, majd a paradicsom szeleteket és a saláta levelet. Vègül lefedjük a megkent buci felső részével.

 

Séf tipp

Ha lehet, friss húspogácsát vegyünk, ne fagyasztottat!

A buci têsztája ne legyen túl édes!

Elkészítési idő  40 perc

Nehézségi fok 1/5

süti beállítások módosítása