Készítsd el saját burgered, segítségedre lesz Bicsár Attila séf!
Hozzávalók ( 4 személyre )
4 db hamburger buci
4 db húspogácsa
8 szelet bacon
2 nagyobb fej lilahagyma
8 szelet paradicsom
4 levél jégsaláta
4 db avokádó
1 db lime
1 db chili
2 ek balzsamecet
1 tk barnacukor
só, bors
étolaj
Előkészítés :
A lilahagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat szintén vékonyan felszeleteljük. A chilit felaprítjuk. A bucikat félbe vágjuk.
Elkészítés :
A lilahagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Rászórjuk a cukrot, sózzuk. Pár perc elteltével meglocsoljuk balzsamecettel. Az avokádót kettévágjuk, magját kivesszük. A husát kikaparjuk egy tálba, majd villával szétnyomkodjuk. Sózzuk, meglocsoljuk lime levével. Belekeverjük a felaprított chilit A bacon szeleteket ropogósra sütjük. A húspogácsa mindkét oldalát kérgesre sütjük. Sózzuk, borsozzuk. A közepe maradhat kissé rózsaszín. A bucik vágási felületét pirítsuk meg, lehetőleg szárazon, olaj nélkül. Ősszeállítjuk a hamburgert: a bucik pirított felületét megkenjük avokádo krémmel. Az alsó szeletekre szedjük a lilahagyma lekvàrt, rátesszük a húspogácsát, bacont, majd a paradicsom szeleteket és a saláta levelet. Vègül lefedjük a megkent buci felső részével.
Séf tipp
Ha lehet, friss húspogácsát vegyünk, ne fagyasztottat!
A buci têsztája ne legyen túl édes!
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi fok 1/5