Gnocchi
- 1kg krumpli
- 30dkg liszt
- só
- 1 tojás
Krumplit héjában megfőzni. Ha kész akkor meghámozni és krumplinyomom áttörni. Erre rászitálom a lisztet majd összegyúrom az egészet, jöhet a só meg a tojás is. Nem kell teljesen egyenletes tészta
Megliszetezem a gyúrodeszkát és rúdakat sodrok, pár centi átmérőjüket. 2-3 centis darabokra vágo. Majd a villa fejének hátsó oldalával bordákat húzok rá. 15 perc pihentetés
Sós forró vízbe kifőzőm ha feljönnek a tetejére a gnocchit akkor kész.
Ezután wokba serpenyőbe tevajat és zsálya leveleket rakok felolvasztom a vajat és ezen megpirítom a gnocchikat.
Ezzel kész
Mártás
- 500g spenót
- 4 gerezd fokkhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- citrom
- 200g ricotta
A vöröshagymát megpirítom, hozzáadom a spenótot meg a nyomot fokkhagymát. A spenótot megpárolom. Ha kész jöhet hozzá só bors, csippet szerecsendió, pár csep citrom és a ricotta.
Összekeverem, ha nem elég sűrű akkor mehet hozzá kis víz.
ha összemelegedett kész.
Tálalás
Gnocchira merem a mártást reszelt parmezánt vagy egyébb sajtot hintek rá.