Nem fagyott el!

Nem fagyott meg a cseresznye! Legalábbis úgy néz ki, hogy a virágai épségben vannak, nem barnultak meg és mára még jobban kivirágzott a fa. 
Nagyon szeretnék enni belőle végre és berakni is befőttnek télire. 

kk_img_20240326_144156.jpg

kk_img_20240327_093653.jpg

A magnóliát kicsivel jobban megfogta, a külső szirmokon látszik a barnulás, de azért még most is nagyon szép. Ezt most a veranda ablakából fotóztam, illetve a ház mellől, hogy ne mindig ugyanabból a szögből legyen róla fotó. A sötét, felhős ég előtt most sokkal jobban kiadják a fotók a virágokat. 

kk_img_20240327_092359.jpg

kk_img_20240327_092408.jpg

kk_img_20240327_092450.jpg

Tegnap  a veteményesben is tevékenykedtem egy kicsit, befejeztem a villázást az ágyáson, amit a múltkor félbehagytam, illetve a veteményes rész legvégében kiszedtem a tavalyról ott maradt, elszáradt büdöske maradványokat és a helyüket felvilláztam. 
Eredetileg oda terveztem vetni a tölgylevelű salátát és pár jégsalátát, de végül úgy döntöttem, hogy kukoricát fogok oda vetni, a saláta pedig máshová kerül. 

kk_img_20240326_145114.jpg

Csalóka a kép nagyon, mert ez a hely valójában nem kicsi. A letakart ágyás a paradicsomoké lesz, a  rebarbara mögött van egy sor kétszer termő eper, a végére pedig a kukorica (főző) kerül majd. Nem kell sok belőle, de elfér ott legalább 10-12 tő kukorica, ha mindegyiken lesz cső, az nekem elég is. 

A rebarbara pedig lassan szedhető lesz... március vége van, még soha nem szedtem róla szárat május előtt... és már nagy virágbimbók is vannak rajta, majd ki kell tördelni.

kk_img_20240326_145155.jpg

Ide fog kerülni végül a kétféle saláta. Ott a végében látszanak a fokhagymáim is már, mellette lesz pár lóbab (ha kikel), és egy rövid sor spenótot is vetettem, az már ki van kelve. 
Az alsó részen a bal oldalon francia reggeli retket várok kelni, mellette lesz hely a jégsalátának. A jobb oldalon (ahol a kép alján a karó van) ott egy szintén rövid sor paszternák van. Nem kell több 7-8 darabnál, nem fogyasztok belőle többet. A jobb oldalra, ahol frissel van villázva (csak a lazítás kedvéért) megy a tölgylevelű saláta. Sorba szoktam, mert az tépősaláta és akkor is megnő, ha jó sűrű. 

kk_img_20240326_145206.jpg

A bokrok alatt pedig megtaláltam az éppen kihajtó vadkomlót, amit már tavaly is észrevettem. Azt hiszem, hogy majd kicsit irtani kell belőle, mert a tavalyihoz képes, most eléggé elterjedtnek látszik. Teljesen nem akarok kiirtani, mert a komlóhajtás nagyon finom, szedtem is egy nagy csomót belőle és megcsináltam gombával tejszínesen mártásnak. Majd tésztát (farfalle) főzök ki hozzá és sajttal a tetején nagyon finom lesz ebédre.
Az ötletet az Erdőkóstoló blogról vettem, ezen a blogon nagyon sok ötlet van arra, hogy miket lehet megenni a vadnövények közül és jó receptek is. 
Jobban bele akarok mélyedni ebbe a témába, mert érdekel, szerintem nagyon egészséges is lehet és nem utolsó sorban rengeteget lehet vele spórolni, ha az erdőben szedek egy csomó kajának valót. 

kk_img_20240326_154512.jpg