Újabb adag sajtos és szezámmagos rúd

- 7 fok volt reggel és dér odakinn, de most süt a nap, nem volt szombat délelőtti rohanás sehová, mert tegnap lerendeztem mindent és most olyan jó itthon lenni. Idebenn jó meleg van, már előkészítettem a karácsonyi girlandokat és egy rakás díszt meg fényfüzért és elkezdem a díszítést a lakásban. 
Olyan jól érzem magam most, nem súg a fülem semmire, semmi sem muszáj, azt csinálom, amihez kedvem van. 
A reggel is hasznosan telt, mivel a múltkori viharos sebességgel elfogyott, újabb adagot sütöttem a sajtos és szezámmagos rúdból. 

Ezúttal nem vajjal, hanem margarinnal sütöttem (Ráma), de ég és föld, nekem vajjal jobban ízlik, szóval a legközelebbit ismét úgy fogom sütni. 
Most több lett a sajtos, mint a szezámmagos, mert felbontottam egy 20 dekás reszelt sajtot és el is használtam, így csak kb. a negyede lett szezámos. 11 órára már el is volt pakolva-mosogatva utána minden. 

kk_img_20211204_102253.jpg

Szóval tök jól érzem magam, olyan otthonos most itt minden és estére félig-meddig meglesz a karácsonyi hangulat is. Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy holnap összepakolom a karácsonyfát is, vagy a jövő hétvégén. Én nem szoktam megvárni a december 24-ét vele. Sok család akkor őrül meg, mindent az egy napba akarnak besűríteni, sütés-főzés (sőt van, aki akkor vásárol), fadíszítés, nem csoda, hogy estére kidöglenek. Régebben én is mindig 24-e délután díszítettem fel a fát, de rájöttem, hogy ez csak egy szokás... ráadásul a mások szokása, ami nekem nem kényelmes. Én szeretem az ünnepre hangolódást azzal erősíteni, hogy fokozatosan díszítek, így végig egyre jobban körülvesz a karácsonyi hangulat már hetekkel előtte és amikor eljön az ünnep, akkor már csak élvezni kell.