Elterveztem, hogy mostantól több olyan dolgot szeretnék kipróbálni, amit korábban nem. Így kezdtem el tonhalas recepteket keresni. Alapvetően nem szeretem a tonhalat és sosem csináltam még belőle semmit, de biztos voltam benne, hogy van olyan formája, ami finom lehet. A csicseriborsót viszont egyáltalán nem ismertem, tudtommal még sosem ettem. Ráakadtam egy csicseriborsós tonhalas videóra, kicsit saját ízlésünkre formáltam és elkészítettem. Meglepően finom lett. Engem legalábbis meglepett mennyire eltompulnak a markánsabb ízű alapanyagok és az egésznek nagyon kellemes íze lett. Emellett roppant egyszerű és gyors, úgyhogy biztos máskor is elkészítjük.
Hozzávalók:
- olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 db konzerv csicseriborsó
- friss petrezselyem
- 1 és fél doboz paradicsomszósz
- 3 db tonhalkonzerv
- rizs
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A vöröshagymákat nagyobb darabokra vágjuk, olajon pirítani kezdjük. Pár perc elteltével hozzáadjuk a két csicseriborsó konzervet, felöntjük kis vízzel, sózzuk, majd a petrezselyem levelek felét feldaraboljuk és rászórjuk. Lefedjük, kicsit pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és a maradék petrezselymet felaprítva. A tonhalkonzervekről leöntjük a felesleges levet, majd serpenyőbe kanalazzuk, teljesen szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük fél dl vízzel, alaposan elkeverjük, lefedjük és negyed órát főzzük.
Eközben megfőzzük a rizst (én két csomag zacsis rizst készítettem ehhez az adaghoz). Miután elkészült hozzáadjuk a forrásban lévő szószunkhoz. Ha alaposan elkevertük és összeállt, akkor el is készültünk vele.
Nagyon érdekes és meglepően finom ízkombináció, ajánlom mindenkinek!