2022. máj 22.

Tordasi tejszínes mokkatekercs

írta: fnkrisz
Tordasi tejszínes mokkatekercs

image0_8_1.jpeg

Hozzávalók (38x35 cm-es gáztepsi): 

Tészta: 4 tojás

8 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál őrölt kávé

8 dkg liszt

 

Krém: 3,5 dl habtejszín

20 dkg étcsoki

2 teáskanál instant kávé

7 dkg vaj vagy margarin

 

Elkészítés: 

Tészta: a tojás fehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem, majd lapáttal hozzáforgatom a sárgákat, ezután pedig a kávéval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos légkeveréses alsó-felsőn nagyjából 15 percig sütöm. Amint kiveszem a sütőből edényfogó kesztyűs kézzel rögtön feltekerem (papírral együtt) és így hagyom kihűlni. 

Krém: Alacsony hőmérsékleten felmelegítem a tejszín, felolvasztom benne a csokit, majd belekeverem az instant kávét és a vajat. Ha szép egynemű keveréket kaptam félreteszem hűlni, majd robotgéppel kihabosítom. 

Amikor minden kellőképp lehűlt a kitekert piskótán eloszlatom egyenletesen a krémet. Elég nagy mennyiség a kávékrém, a külsejére mehet kb. a harmada. Ha nem akarok szórakozni a külsejével, akkor vastagabban kenem belülre. Újra feltekerem és hűtöm. Olvasztott csokival is meg lehet csíkozni a tetejét, de anélkül is isteni. 

image1_7_2.jpeg

img_8708.jpg

Szólj hozzá

süti tejszín desszert kávés