2021. sze 26.

Kacsamell steak sült szilva szósszal

írta: fnkrisz
Kacsamell steak sült szilva szósszal

e964adab-2f15-42bd-94c2-5ae8189807bb.JPG

Hozzávalók 2 főre:

1 nagy kacsamell

só, bors, rozmaringág, fokhagyma

 

Elkészítés: 

A kacsamell bőrös részét egy ÉLES, hosszú pengéjű késsel bevágom úgy, hogy a húst ne érje el. Sózom, borsozom mindkét felét és háromnegyedes hőfokon elkezdem a bőrös felét pirítani. Teljesen pirosra kell sütni, mert ha nem sikerül, akkor elég rágós lesz. Amikor már nagyon piros és a zsír réteg is elvékonyodott a bőr alatt (10-12 perc kb), akkor fordítom és a másik felét is pirítom kicsit. 3-4 perc után csipesszel az oldalát is kicsit pirítgatom, majd mellé dobok 1 ág rozmaringot és 8 gerezd fokhagymát. A edény nyelét levéve (Tefal imádom) a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem és 10 perc alatt jól átsütöm. Ha rozét szeretnél, akkor elég 5 perc, ekkor rózsaszín lesz a belseje. Kivéve meglocsolom a kisült, ízes zsiradékkal és hagyom pihenni egy kicsit. Utána szépen lehet szeletelni és magába zár némi nedvességet így jó szaftos lesz. 

A sült szilva itt van leírva: 

https://mintylemon.blog.hu/2021/09/24/sult_szilva_tapioka_pudinggal

75a612af-5622-4f0e-9b19-4e0cb4ccd48e.JPG

img_6526.jpg

img_6523.jpg

img_6530.jpg

 

Szólj hozzá