-Talált receptek saját képességeimre igazítva -

Csavar a fazékban

Csavar a fazékban

Bárányragu különleges vele készült körettel

2021. április 09. - Csavarkonyha

cobbler.jpg

Húsvéti bárányragu, szinte piteként értelmezve. Mikor átolvasod mi kell hozzá, megijedsz, hogy milyen melós kaja, pedig annyira nem! A végeredmény pedig fenomenális! Streetkitchen recept szinte teljesen lemásolva.

3 ek olaj

só, bors

2 tk paradicsompüré

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ág rozmaring

2 db babérlevél

1 db citrom reszelt héja

100 ml száraz fehérbor

200 ml alaplé, vagy víz

3 szál sárgarépa

1 csapott ek liszt

200 g zöldborsó

500 g liszt

12 g sütőpor

200 g vaj

300 g mascarpone

3 db tojás

200 g reszelt sajt, nálam gouda

A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon jól körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk. Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt. Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi alaplével, majd lefedjük, és elkezdjük párolni. Lassú tűzön, eltarthat kb. egy órát.

Amíg a hús puhul, elkészítjük a cobblert. A lisztet összekeverjük a sütőporral,  majd belemorzsoljuk a hűtőből kivett hideg vajat. Ehhez egy lapátos robotgépet használtam, mert így sokkal kényelmesebb.Ha a vaj a liszttel morzsalékos mehet bele a  mascarpone és a tojások. A végén elkeverjük benne a reszelt sajtot.

Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt,  még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml alaplével, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul. Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd vizes kézzel formázunk gombócokat a ragu tetejére a tésztából, amit egymástól pár centire teszünk rá,majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhacsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr7416493018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása