Húsvéti bárányragu, szinte piteként értelmezve. Mikor átolvasod mi kell hozzá, megijedsz, hogy milyen melós kaja, pedig annyira nem! A végeredmény pedig fenomenális! Streetkitchen recept szinte teljesen lemásolva.
3 ek olaj
só, bors
2 tk paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 db babérlevél
1 db citrom reszelt héja
100 ml száraz fehérbor
200 ml alaplé, vagy víz
3 szál sárgarépa
1 csapott ek liszt
200 g zöldborsó
500 g liszt
12 g sütőpor
200 g vaj
300 g mascarpone
3 db tojás
200 g reszelt sajt, nálam gouda
A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon jól körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk. Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt. Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi alaplével, majd lefedjük, és elkezdjük párolni. Lassú tűzön, eltarthat kb. egy órát.
Amíg a hús puhul, elkészítjük a cobblert. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a hűtőből kivett hideg vajat. Ehhez egy lapátos robotgépet használtam, mert így sokkal kényelmesebb.Ha a vaj a liszttel morzsalékos mehet bele a mascarpone és a tojások. A végén elkeverjük benne a reszelt sajtot.
Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt, még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml alaplével, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul. Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd vizes kézzel formázunk gombócokat a ragu tetejére a tésztából, amit egymástól pár centire teszünk rá,majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.