Egy amatőr szakács próbálkozásai

Az 54-es szám konyhája

Az 54-es szám konyhája

Mexikói csirke

15 perces kaják 1. rész

2019. január 21. - Kitchen54

A 15 perces kajákat azokból az ötletekből rakom fel, amelyek úgy születtek, hogy az Életem Értelme kijelenti, hogy éhes, de maximum 15 perc áll rendelkezésre, hogy valami ehető, és lehetőleg finom dolog készüljön, mielőtt vér folyna. Na jó, nem ennyire a durva a helyzet, de azért jobb félni, mint megijedni.

Ilyenkor ugye a fő probléma, hogy ebbe a 15 percbe ritkán fér bele egy bevásárlás, szóval abból kell alkotni, amit a hűtőben, konyhaszekrényben, éléskamrában találunk.

Így készült a mai napon a mexikói csirke.

Amit találtam:

- Fagyasztott mexikói mix zöldség

- Csirke felsőcomb filé

- Tejföl

 - Fűszerek (mondjuk, ezek mindig vannak)

Mellékelek egy gyors leírást, majd egy képet a végeredményről (ígérem elolvasni rövidebb lesz, mint 15 perc)

A csirkecombot csíkokra vágjuk, kevés olajon elkezdjük lepirítani, sóval, fehérborssal, pici Cayenne borssal ízesítjük. Amikor már megfelelően puhára sült, egy adag tejfölt keverünk hozzá, és összerottyantjuk az egészet. Érdemes újra kóstolni, mert a tejföl miatt valószínűleg után kell sózni.

Közben egy másik edényben csak olívaolajon, vagy vajon és megsózva elkezdjük a fagyasztott zöldséget fedő alatt párolni. Néha kóstoljuk meg, mert nem kell teljesen lágyra készíteni, egy pici roppanósság maradjon.  Az ízesítés itt morzsolt bazsalikom és szárított petrezselyem volt.

 

A roppanós zöldséget hozzákeverem a tejfölös combcsíkokhoz, kicsit összefőzöm, hogy az ízek elkeveredjenek, és már lehet is tálalni.

 2019-01-21-17-57-02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchen54.blog.hu/api/trackback/id/tr5814580682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása