Szilvás-mandulás-leveles falatok Kata konyhájából
2022. december 06. írta: orkat

Szilvás-mandulás-leveles falatok Kata konyhájából

A fahéj, a szilva, a darált mandula, a vaníliás cukor és a leveles tészta együttese méltán idézi meg a tél szellemét. Ma, a mi házunkba költözött ez a szellem, és szívesen fogadtuk.

kicsiszilvas_leveles_2.jpg

Hozzávalók (30 falatkához):

1 csomag leveles tészta (friss)

15 szem szilva

10 dkg darált mandula

3 evőkanál porcukor

1 csapott teáskanál fahéj

1 csomag vaníliás cukor

porcukor - a tetejére tálaláskor

A sütőt melegítsük elő 220 fokra - alsó-felső sütés. A darált mandulát, porcukrot és fahéjat keverjük össze egy tálkában. A leveles tésztát terítsük ki, majd szórjuk meg a mandulás-cukros fahéjas egyveleggel. A szilvákat vágjuk félbe és magozzuk ki, majd szépen sorakoztassuk egymás mellé vágott felükkel lefelé. Szórjuk meg a sütemény tetejét egy csomag vaníliás cukorral. Toljuk a forró sütőbe, és süssük nagyjából 20-25 percig, amíg a sütemény szélei aranybarnára sülnek. Amikor langyosra hűltek, szeleteljük őket, sorakoztassuk őket egy tálalótálra, majd szórjuk meg porcukorral. Innen már nincs más dolgunk, mint élvezni az ízeket.

kicsiszilvas_leveles_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5917995872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása