A fahéj, a szilva, a darált mandula, a vaníliás cukor és a leveles tészta együttese méltán idézi meg a tél szellemét. Ma, a mi házunkba költözött ez a szellem, és szívesen fogadtuk.
Hozzávalók (30 falatkához):
1 csomag leveles tészta (friss)
15 szem szilva
10 dkg darált mandula
3 evőkanál porcukor
1 csapott teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
porcukor - a tetejére tálaláskor
A sütőt melegítsük elő 220 fokra - alsó-felső sütés. A darált mandulát, porcukrot és fahéjat keverjük össze egy tálkában. A leveles tésztát terítsük ki, majd szórjuk meg a mandulás-cukros fahéjas egyveleggel. A szilvákat vágjuk félbe és magozzuk ki, majd szépen sorakoztassuk egymás mellé vágott felükkel lefelé. Szórjuk meg a sütemény tetejét egy csomag vaníliás cukorral. Toljuk a forró sütőbe, és süssük nagyjából 20-25 percig, amíg a sütemény szélei aranybarnára sülnek. Amikor langyosra hűltek, szeleteljük őket, sorakoztassuk őket egy tálalótálra, majd szórjuk meg porcukorral. Innen már nincs más dolgunk, mint élvezni az ízeket.