Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Extra mandulás keksz

2018/10/19. - írta: ilbiscotto

 Egy olasz keksz receptjét osztom meg veletek. Aki szereti a mandulát, ezt imádni fogja, kívül-belül mandulás pihe-puha keksz, nagyon jól illik egy csésze kávé mellé. Havas Dóra receptje (Álmaim cukrászdája c. könyvből), és mint mindig most sem okozott csalódást. :-) Az utolsó képen láthatjátok az előző receptben szereplő mézes-gyömbéres kekszet is, ami szintén Dóra receptje és az is isteni finomság! :-)

dsc_0041.jpg

 A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 15 db kekszhez:

23 dkg mandulaliszt

10 dkg porcukor

2 tojásfehérje

1/2 bio citrom héja

1/4 kiskanálnyi (1-2 csepp) mandula kivonat (fehér színű)

+ a forgatáshoz 1 tojásfehérje és 7-8 dkg szeletelt mandula

 

dsc_0057.jpg

  1.  A mandulalisztet és a porcukrot összeszitáljuk és belereszeljük a citromhéjat.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, de nem kell túl keményre verni, amint kezd fényes lenni, már jó is.
  3. A habot összeforgatjuk a mandulalisztes-porcukros résszel. (össze fog esni, de nem gond, nem piskótát készítünk :-))
  4. Kis golyókat formázunk, majd egy enyhén felvert tojásfehérjébe rakjuk őket és onnan a szeletelt mandulába is megforgatjuk.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  6. Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk a kekszeket egymástól jó 1 cm-re, 20-25 perc alatt megsülnek. (Vigyázzunk, ne égessük meg!)

dsc_0150.jpg

Fotók: Böjtös Erika

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr8714274579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása