Egy olasz keksz receptjét osztom meg veletek. Aki szereti a mandulát, ezt imádni fogja, kívül-belül mandulás pihe-puha keksz, nagyon jól illik egy csésze kávé mellé. Havas Dóra receptje (Álmaim cukrászdája c. könyvből), és mint mindig most sem okozott csalódást. :-) Az utolsó képen láthatjátok az előző receptben szereplő mézes-gyömbéres kekszet is, ami szintén Dóra receptje és az is isteni finomság! :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 15 db kekszhez:
23 dkg mandulaliszt
10 dkg porcukor
2 tojásfehérje
1/2 bio citrom héja
1/4 kiskanálnyi (1-2 csepp) mandula kivonat (fehér színű)
+ a forgatáshoz 1 tojásfehérje és 7-8 dkg szeletelt mandula
- A mandulalisztet és a porcukrot összeszitáljuk és belereszeljük a citromhéjat.
- A tojásfehérjéket habbá verjük, de nem kell túl keményre verni, amint kezd fényes lenni, már jó is.
- A habot összeforgatjuk a mandulalisztes-porcukros résszel. (össze fog esni, de nem gond, nem piskótát készítünk :-))
- Kis golyókat formázunk, majd egy enyhén felvert tojásfehérjébe rakjuk őket és onnan a szeletelt mandulába is megforgatjuk.
- Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
- Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk a kekszeket egymástól jó 1 cm-re, 20-25 perc alatt megsülnek. (Vigyázzunk, ne égessük meg!)
Fotók: Böjtös Erika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.