Erről az ételről nem lehet sok mindent írni. Elég az, hogy egy igazi kényeztető cucc. Ropogós, sült édeskrumpli, isteni krémes, fűszeres avokádópürével. Na, persze az nem elhanyagolandó, hogy a batátákat füstölt fűszerpaprikával szórtuk meg sütés előtt, ami igazán megbolondítja. Ugye, hogy önmagáért beszél? Ha nem, hát itt a kép róla :)
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db édeskrumpli
- füstölt fűszerpaprika, só, bors
- kevés olaj
- 1 db avokadó
- 1 ek natúr sajtkrém (legjobb sztem a Philadelphia) - lm diétában növényi sajtkrém
- 1 lime leve
Elkészítése:
Tegyük előmelegített sütőbe (190-200 fokon) a hasábokra vágott és az olajjal, füstölt fűszerpaprikával, sóval összekevert édesburgonyát. Süssük kb. 30-40 percig, amíg szépen megpirul, megpuhul, ropogósra sül. Mindeközben a kivájt avokádó húsát törjük össze villával, majd adjuk hozzá a sajtkrémet, fűszerezzük sóval, borssal, locsoljuk meg a lime levével.
Ennyi az egész, készen is vagyunk.
Tálaljuk! Mennyei a ropogós, fűszeres édesburgonya, amint belemártogatjuk a krémes, selymes, üdítően friss avokádókrémbe. Csodás és kényeztető nassolás, ínycsikandó vendégváró. Kihagyhatatlan!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.