A világ legegyszerűbb és legfinomabb étele a grillcsirke. A legkényelmesebb is. Hiszen csak előkészítjük, majd a sütő elvégzi a dolgát. Én imádom ezeket az egyszerű, laza, nem pepecselős egytálételeket.
Attól, hogy egyszerű, még lehet finom. Mert ez nagyon az. A vaj, a zöldségek csodát művelnek, nem beszélve a friss zöldfűszerekről, amik teljesen megbolondítják. Rohanós hétkönapokra, lusta hétvégékre kimondottan ajánlott! :)
Hozzávalók 2 főre:
- 1 szép egész csirke
- 4-6 db csicsóka
- 2 db vöröshagyma
- 1 db (lila) batáta - a sima is tökéletes
- kevés zsiradék - ez esetben vaj
- 1 db alma
- só, bors
- friss rozmaring, kakukkfű
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200fokra!
Egy kevés vajjal kenjük ki a serpenyőt, majd tegyük bele a sóval (fontos a sok só, ettől lesz jó ropogós), borssal és a fűszerekkel kívül-belül alaposan bedörzsölt csirkét. Az almát tegyük a hasüregbe. A csicsókákat vágjuk félbe (nem kell megpucolni, elég egy dörzsivel alaposan megtisztítani, bár manapság már egész tisztán árulják) és tegyük mellé, a batátát vastagabb karikákra szeljük fel, ezt is tegyük a csirke köré, majd a negyedelt hagymán a sor. Végül kis vajdarabokkal szórjuk meg az egészet.
Tegyük be a sütőbe és fél órán keresztül süssük légkeveressel 200 fokon, majd vegyük vissza 180 fokra és süssük további 30-40 percet. A sütési idő a csirke nagyságától függ. Ahány kilós, annyi órán keresztül kell sütnünk.
Ha már szép aranybarna a bőre, elkészültünk. Tálalhatunk . (A sült almáért nálunk mindig harc van!) .)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.