Ha szeretnél egy nagyon finom, krémes, egyszerűen elkészíthető, sütőben magára hagyható finomságot, akkor ez a te ételed!
Ez egy igazi mindent egyben étel, ami a sütőben szépen összefő egy zamatos, ízes, selymes egytálétellé. A csirkemell puszipajtások a tejszínnel és a kelbimbó is jól passzol hozzá. A parmezán már csak hab a tortán, ami ízessé teszi, az amúgy nem túl zamatos összetevőket. Persze némi fűszer is segít neki ebben. És az, hogy mindez a sütőben készül el, kényelmessé, ráérőssé teszi a főzést. Természetesen tűzhelyen is el lehet készíteni. :)
Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagy db csirkemell
- 75 dkg kelbimbó
- 1 póréhagyma
- 3 dl tejszín - lm diétában magtejszín vagy kókusztej
- 1 dl víz
- 15 dkg parmezán vagy más, karakteresebb keménysajt
- só, bors, szerecsendió, majoranna, bazsalikom
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Tegyük egy öntöttvas lábosba vagy jénaiba az apróra felkockázott csirkemmellet, a felkarikázott pórét, a kelbimbót, fűszerezzük, majd öntsük fel a tejszínnel és keverjük bele a reszelt parmezánt!
Tipp: ha odafigyelünk és eltesszük a parmezán szélét, amit már nem tudunk lereszelni, akkor itt az ideje felhasználni!
Fedjük le az edényt és tegyük az előmelegített sütőbe, ahol 40 percig főzzük-süssük. Ennyi idő alatt kissé besűrűsödik a tejszín, megpuhul a hús és a zöldség is egyaránt. Tehát el is készültünk.
Önmagában fogyasztható, de sült krumpli vagy épp rizs vagy burgur, netán friss, ropogós bagett tökéletesen passzol hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!