Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csirkemell kockák kelbimbóval, tejszínes-parmezános mártásban

2018. szeptember 24. - Heni süt neked

Ha szeretnél egy nagyon finom, krémes, egyszerűen elkészíthető, sütőben magára hagyható finomságot, akkor ez a te ételed!

Ez egy igazi mindent egyben étel, ami a sütőben szépen összefő egy zamatos, ízes, selymes egytálétellé. A csirkemell puszipajtások a tejszínnel és a kelbimbó is jól passzol hozzá. A parmezán már csak hab a tortán, ami ízessé teszi, az amúgy nem túl zamatos összetevőket. Persze némi fűszer is segít neki ebben. És az, hogy mindez a sütőben készül el, kényelmessé, ráérőssé teszi a főzést. Természetesen tűzhelyen is el lehet készíteni. :)

img_6214.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 nagy db csirkemell
  • 75 dkg kelbimbó 
  • 1 póréhagyma
  • 3 dl tejszín - lm diétában magtejszín vagy kókusztej
  • 1 dl víz
  • 15 dkg parmezán vagy más, karakteresebb keménysajt 
  • só, bors, szerecsendió, majoranna, bazsalikom

img_6215.jpg

Elkészítése: 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Tegyük egy öntöttvas lábosba vagy jénaiba az apróra felkockázott csirkemmellet, a felkarikázott pórét, a kelbimbót, fűszerezzük, majd öntsük fel a tejszínnel és keverjük bele a reszelt parmezánt! 

Tipp: ha odafigyelünk és eltesszük a parmezán szélét, amit már nem tudunk lereszelni, akkor itt az ideje felhasználni!

Fedjük le az edényt és tegyük az előmelegített sütőbe, ahol 40 percig főzzük-süssük. Ennyi idő alatt kissé besűrűsödik a tejszín, megpuhul a hús és a zöldség is egyaránt. Tehát el is készültünk.

Önmagában fogyasztható, de sült krumpli vagy épp rizs vagy burgur, netán friss, ropogós bagett tökéletesen passzol hozzá.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6211.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1714243611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása