Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fahéjas szilvás kosár

2018. szeptember 17. - Heni süt neked

A világ legegyszerűbb, és legfinomabb sütije ez. Sok van ilyen, mindenkinek mást jelent, de ez valóban mennyeien egyszerű, és valóban istenien finom. 25 perc alatt elkészül, és mindenki el lesz alélva a gyönyörtől mihelyst meglátja, arról nem is beszélve, amikor az első roppanós falatot megkóstolja. Nem vagyok sem édesszájú, sem egy nagy sütiket sütő fajta, de az ilyen finomságokért rajongani tudok. Látva, amikor másnak örömet okozol azzal, hogy sütsz neki, az nagyon nagy élmény. :)

img_6221.jpg

Hozzávalók 4 db elkészítésére:

  • 1 csomag kész leveles tészta - gm diétában gm tészta (Schar vagy Mester)
  • 8 szem szilva
  • 4 ek cukor vagy eritrit
  • 4 nagy csipet fahéj
  • 1 tojás a tészta lekenéséhez

img_0884.JPG

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Terítsük ki a tésztát és vágjuk 4 egyenlő darabra. Tegyük mindegyik közepébe 2-2 félbevágott szilvát, szórjuk meg a 1-1 kanál cukorral és 1-1 nagy csipetnyi fahéjjal. A széleit csippentsük össze, hogy egy kosarat formázzanak. Sikerül, ahogy sikerül, a tészta süléskor úgyis megnő és változni fog a formája. Csak arra vigyázzunk, hogy összetartsa a szilvás tölteléket! Egy zsírpaprral kibélelt lapos tepsire tegyük a tésztákat, majd a felvert tojással kenegessük le a széleinél. Toljuk a sütőbe és 20-25 percre, és süssük 200 fokon. 

img_6223.jpg

Ennyi idő alatt a szilva megpuhul, a cukor megolvad, a fahéj összekeveredik a sziruppal. A leveles tészta ropogós, mennyei. 

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6227.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8214243549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása