Az egyik legmegbízhatóbb és legegyszerűbb desszert a pohárkrém, amit számtalan módon variálhatunk. Én személy szerint mascarponéval és valami roppanós réteggel szeretem a leginkább, és ezt is készítem a leggyakrabban. Szemtelenül egyszerű, ám mennyei és szinte minden mennyiségben el tudnánk fogyasztani. Ezt a receptet mát tovább is gondoltam, legközelebb bizonyosan torta lesz belőle, és csokis- kávés habbal képzelem el, ami csinosan fogja a süti tetejét beborítani. Ám ebben a formájában is mindenképpen meg szerettem volna osztani veletek, hiszen gyors, elegáns, és ugyan tartalmaz szénhidrátot, de cukor mentesen készítjük el, a ropogós keksz réteg pedig főleg zabot tartalmaz, liszt mentesen!
Hozzávalók:
A kekszes réteghez:
100 gramm sütőmargarin
1 bögre zabpehely
fél bögre granola (vagy egyéb müzli)
10 szem Korpovit keksz
folyékony édesítőszer
Mascarpone krém:
250 gramm mascarpone
250 ml habtejszín
1 csomag habfix
folyékony édesítőszer
vanília aroma
citromlé
Elkészítés:
A kekszes réteghez minden hozzávalót összegyúrunk, nagyjából 1-2 evőkanál folyékony édesíőszerrel édesítjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleegyengetjük az összegyúrt tésztát. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A krémhez a habtejszínt felverjük és fokozatosan hozzáadjuk közben a habfixet. Ezután összeforgatjuk a mascarponéval és a többi hozzávaóval ízlés szerint ízesítjük. Amikor megsült a kekszes alap hagyjuk kihűlni, majd arányosan felváltva poharakba adagoljuk a krémmel együtt. Feldobhatjuk gyümölcsökkel, cukormentes szószokkal, lekvárral, csokival!
Ebből az adagból nekem 5 pohárkrém jött ki, fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük, vagy egy kicsivel kevesebb idővel is számolhatunk, ha mélyhűtőbe rakjuk. Vigyázat, addiktív!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.