Hawaiit nem nehéz megszeretni.
Kezdetben a kint élő magyarokat kezdtem kutatni, a szakdolgozatom elkészülte után viszont újabb területeket szerettem volna vizsgálni. Így került a képbe a hawaii konyha.
A hawaii ételekre és azok elkészítésére nagy hatással volt az ázsiai kultúra. Az ázsiai bevándorlók az 1800-as évek végén érkeztek Hawaiira, hogy a cukornád-ültetvényeken dolgozhassanak. Kezdetben kínaiak és japánok érkeztek, majd csatlakoztak hozzájuk a filippínók is. Az ázsiaiak magukkal hozták a lakásban a cipő levételének szokását, valamint a nagyszerű fűszereiket.
A hawaii konyha egyszerre könnyed és pikáns, lenyűgöző és mégis egyszerű.
Az első recept egy igazi hawaii finomság, melynek könnyed elkészítése meghozza az ember kedvét a további főzőcskézéshez. A Haupia egy légies és gyorsan elkészíthető desszert. Ez a tradicionális kókuszpuding bársonyosan olvad szét az ember szájában, közben pedig kiváló hűsítő a nyári melegben. (amit én már nagyon várok :) )
Maga az étel a második világháború folyamán lett igazán felkapva. Fogyasztják önmagában, de piteként és torta feltétje ként is. A hawaii tradicionális vacsorák egyik kötelező eleme a különböző halas és disznóhúsos fogások mellett.
A recept bárki számára könnyen elkészíthető, hiszen nem igényel nagy odafigyelést. A végeredmény pedig egy kókuszos édesség, amely egy kicsit elrepíti az embert a Csendes-óceán közepére.
Ez a finomság nálunk a család egyik kedvence lett.
Próbáld ki bátran! :) Természetesen a tejmentes változata is elkészíthető!
Kíváncsi vagy a hawaii ételekre, vagy csak szép képeket nézegetnél Hawaiiról? Kövesd az instagram oldalamat! :)