Használjuk ki az új sárgarépa üde, friss ízét, meglepően jól megy a gombához!
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús (kis kockákra vágva)
½ kg gomba
1 cs. friss sárgarépa
kis fej hagyma
1 dl tejszín
1 dl tejföl
2 ek. liszt
olaj
só, bors
snidling, petrezselyem
A felkockázott húst sózom, borsozom és állni hagyom, amíg a a zöldségeket felszeletelem.
A hagymát apróra vágom. A répát hosszában negyedelem, majd nagyobb kockákra vágom.
A gomba felét apróra, a másik felét – mérettől függően - félbe vagy negyedekbe aprítom.
Kevés olajon kicsit megpirítom a hagymát, rádobom a húst, és egy kis víz hozzáadásával együtt párolom.
Ha már majdnem puha a hús, beleteszem az apróra vágott gombát, a répát, a snidling és a petrezselyem felét. Ha kell, még ízesítem.
Mikor minden megpuhult, meghintem a liszttel, és leöntöm a tejszín és a tejföl keverékével. Beleteszem a nagyobb gombákat is. Már csak pár perc, nem kell a gombát túl puhára főzni. Mehet rá a maradék snidling és petrezselyem is.
Zsemlegombóc vagy tészta jól megy hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.