Elég ránézni és máris jobb kedvünk lesz, hát még akkor, ha meg is kóstoljuk.
Hozzávalók:
12 db parázsburgonya
8 db koktélparadicsom
20 dkg zöldbab
10 dkg feta sajt
1 tojás
4 ek. tejföl
2 ek. liszt
5 dkg vaj
bazsalikom, só, bors
olaj
A krumplit és a zöldbabot (külön edényben) félpuhára főzöm.
A tojás sárgáját összekeverem a tejföllel, a liszttel, beleteszem a fűszereket és a felvert tojásfehérjét. Felolvasztom a vajat, és ha kihűlt, azt is hozzákeverem. A sajt nagy részét (néhány kockát félreteszek a tetejére) összenyomkodva hozzáadom.
Egy jénait olajjal megspriccelek, majd beleöntöm a tojásos szószt. Ebbe ültetem a krumplit, a paradicsomot, a babot, még jól meghintem bazsalikommal, borssal, és mehet a sütőbe 200 fokra. 10-20 perc, amíg a szósz megkocsonyásodik, és minden megpuhul. Most még rászórom a félretett sajtkockákat, és egy pár percre visszateszem (akár grillezni is lehet), hogy szép színt kapjon a teteje. Friss bazsalikommal díszítem.
Mire kész, fantasztikus illatok töltik be a konyhát.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Attilajukkaja 2018.11.17. 15:31:04
Vegetáriánusoknak füstölt fürjtojás vagy teriyaki tofu. :o)