glutenfreehun

Pohárkrém természetesen gluténmentesen

2019. március 22. - gfhun

 

Sziasztok!

Ma a desszert kiválasztásánál egy narancsos pohárkrémre esett a választás, mivel nálunk az étcsoki és a narancs kombináció mindig sláger volt. Az első művelet természetesen valódi narancslé előállítása lesz:

20190321_102511.jpg

Másfél narancsot facsartunk ki, egy felet félre teszünk a díszítéshez. Ezután a kapott narancslét ( vagy inkább narancsvelőt) kell összekeverni valami instant fixállóval vagy zselatinnal, amit nem kell felfőzni. Mehet bele porcukor, attól függően milyen narancsot sikerült venni, és 3-4 kanál felvert Hulala. A fixálló és hab arányát úgy kell eltalálni, hogy egy légiesen könnyű narancs habot kapjunk a végére, ha kész mehet a hűtőbe kb. 30-40 percre dermedni.


20190321_103725.jpg

A következő lépés a csokoládé felolvasztása tejszínben. Ehhez jó minőségű étcsokit használtunk és valódi 1 dl tejszínt. A táblából 2 kockát félre tettünk a díszítéshez.

20190321_104338.jpg

A pohár aljára kekszet képzeltünk el, ezt előszőr próbáltuk ledarálni de sajnos nem jött be mert nagyon porszerű lett a végeredmény. Úgyhogy kellett hozzá törni egy pár darabot kézzel, kicsit rusztikusabb, nagyobb darabokra, legközelebb a darálót ki is fogjuk hagyni.

20190322_115747.jpg

Már csak az összeállítás van hátra, a rétegeket tetszőleges sorrendbe tegyük bele egy mutatós üveg edénybe vagy pohárba. Az összetevők is szabadon változtathatok, narancs helyett málna, meggy, kávé vagy karamell. Esetleg valamilyen pudingkrémes vagy joghurtos, túrós réteg is tökéletes választás lehet.

20190321_110611.jpg

20190322_122120.jpg 

20190321_122347.jpg

20190321_122208.jpg

20190322_121955.jpg

Összetevők:

  • 2db narancs
  • 1 tábla csokoládé
  • keksz
  • 5 dl Hulala
  • 1 dl tejszín
  • cukor
  • habfixálló vagy zselatin 

Ez kb. 7 pohár krémhez lett elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenfreehun.blog.hu/api/trackback/id/tr714708747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása